Rikard Jonsson skulle bara stanna i Hemavan en vinter, men blev kvar.

VJB Järnhandel i Hemavan: ”Vi har en nära relation med kunderna”

Företagaren

Det började med att Rikard Jonsson ville göra något kul efter värnplikten 1994 och flytta till fjällen en vinter. Han blev tipsad om att det fanns ett föräldravik på VJB Järnhandel i Hemavan, där hans familj hade haft stuga. – Jag for upp och blev kvar. Senare blev det familj och barn som bidrog till att jag blev kvar, men jag hade stannat ändå. Det här är mitt kall, säger Rikard Jonsson.

För 11 år sedan blev Rikard Jonsson delägare i den fjällnära butiken tillsammans med sin bror och svägerska, och driver den själv sedan ett år tillbaka. 

Butiken startade redan tidigt under 1900-talet av familjen Berglund. Man sålde allt från matvaror till byggvaror, och butiken har fortsatt med devisen: Allt på ett och samma ställe. Förutom byggmaterial och järnvaror finns allt från presenter, fiskegrejer och billampor till vitvaror och inredning. 

– Byggmaterial och byggtillbehör är absolut det vi säljer mest av, men vi försöker vara lyhörda för vad kunderna vill ha. Vi har en hel del i butiken som vi säljer väldigt lite av, men som vi ändå tycker är viktigt att det finns, säger Rikard Jonsson. 

Ett brett sortiment tycker han är extra viktigt på en liten ort som Hemavan, som har några hundra invånare. Att det är en turistort med ett stort antal sportstugor gör att antalet kunder varierar mycket över året. 

– Det är roligt att ligga på en sådan här liten ort, men det är stora svängningar över året med långa döperioder under höst och vinter. Sommaren är den klart största försäljningsperioden för oss. 

Försäljningsmässigt säljer man mest till företagskunder, men de flesta som besöker butiken är privatpersoner. VJB Järnhandel har sju anställda, och Rikard beskriver med glimten i ögat sin personal som ”onaturligt trevlig”.

–  Vi är ju en gammal affär, och många tycker det är kul att bara gå in och titta. Vi har en väldigt nära relation med våra kunder, och också många återkommande gäster som har stugor här, säger Rikard. 

Man har valt att inte tillhöra någon kedja, men samarbetar med några av de större kedjorna för att lösa akuta problem. 

– Vi har ett bra samarbete med andra kedjor som K-Bygg i Storuman och Beijer och K-Rauta i Umeå, saknar vi något som en kund vill ha så ringer vi och kollar med dem. Det är också en av de bra sakerna med att vara fristående handlare, att vi kan samarbeta med flera. 

Han ser både fördelar och kanske även vissa nackdelar med valet att vara fristående.

– Som fristående kan vi välja helt själva vad vi köper in så att det passar oss och våra kunder. Men det finns garanterat många fördelar med att tillhöra en kedja också, det blir ju till exempel mer tungarbetat att förhandla alla avtal själv. Men vi har sällan några problem, våra leverantörer är lätta att ha att göra med, säger Rikard. 

Vilken är den största utmaningen med att vara en liten butik som inte tillhör någon kedja?

– Det gäller att ta hem rätt grejer, missar man något kan det ju ställa till det när det är långt till leverantörerna. I sommar kan det ju också komma andra utmaningar när det pratas om prishöjningar och materialbrist, då kan ju säkert kedjor ha större möjligheter att köpa in och flytta saker mellan anläggningarna efter behov. Men det mesta brukar lösa sig.

Hur ser du på framtiden? 

– Ljust, jag hoppas och tror att det kommer att fortsätta rulla på bra. 

 

Fakta Rikard Jonsson

Familj: Dotter på 22 år

Bor: Joeström mellan Hemavan och Tärnaby

Intressen: Jobbet, fiske, att vara ute på fjället

Oanad talang: ”Jag vet inte riktigt, man vill ju inte skryta ;)”

Det bästa med mitt jobb: ”Kundkontakten framför allt, men jag tycker det mesta är roligt.”

 

Texten publicerades i nummer 2 av tidningen ByggMaterial som kom ut i april.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår