Henrik Björk, hållbarhetsansvarig på Optimera.

Optimera i samarbete med Prodikt – ska erbjuda alla kunder klimatkalkyler

Teknik

Lagen om klimatdeklarationer för byggnader tillsammans med ett ständigt ökande behov av att kunna tillgodose marknaden och dess aktörer med korrekt hållbarhetsinformation för byggprodukter har lett fram till ett konkret och långsiktigt samarbetsavtal mellan Optimera och den digitala plattformen Prodikt (Carbonzero AB).

Samarbetet har mynnat ut i en unik service som nu Optimera kommer att erbjuda alla sina kunder. Den innehåller bland annat smidiga klimatkalkyler vid offertskede, rådgivning vid produktval och, i förlängningen, en möjlighet att göra smidiga klimatdeklarationer. Många av Optimeras kunder har idag få egna resurser att hantera dessa nya kravställningar och detta är ett progressivt steg för att underlätta för kunderna att kunna arbeta aktivt med frågorna.

–Vi insåg att det tar tid för våra kunder att hitta relevant klimatinformation för just den eller de produkter som ska byggas in i ett projekt. Dessutom måste information beräknas för att bli jämförbar. Samarbetsavtalet möjliggör för oss att hjälpa våra kunder redan vid produktvalet men också att kunna stötta med snabba klimatkalkyler redan vid offertskedet, säger Henrik Björk, hållbarhetsansvarig för Optimera.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår