Nytt verktyg minskar materialåtgången i byggprojekt

Teknik

Cembrit och Nordic BIM Group lanserar tillsammans Smart Facade Tool, ett designverktyg för fasader som ökar kvaliteten, sparar kostnader och minskar materialåtgången i byggprojekt.

Smart Facade Tool ingår kostnadsfritt i ritprogrammet Archicad. Det nya verktyget gör det enkelt att rita upp fasadskivornas indelning tredimensionellt, inklusive alla fogar och materialmöten. Detta har tidigare varit så tidsödande att fasaderna projekterats i andra program eller i 2D som platta ritningar.

– Smart Facade Tool är anpassat efter hur en arkitekt tänker när en fasad ska ritas. Här finns all den information som hen behöver för att snabbt ta fram olika designförslag och se vad de kostar, säger Jesper Bremme, utvecklare av verktyget på Nordic BIM Group.

– Om vi arkitekter kan få input tidigt i projekteringen kring prisdrivande val är mycket vunnet, säger Benjamin Anselmo, arkitekt på Sajt Arkitektstudio, som har testat Smart Facade Tool i ett projekt som de ritar i Archicad. 

Samarbetet mellan Cembrit och Nordic BIM Group är en förlängning av Cembrits fokus på skräddarsydda lösningar och systemtänkande. Fasader som är genomtänkta och skräddarsydda från början ger ett smidigt och snabbt montage på byggarbetsplatsen.

 

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår