Data från Finfo ska hjälpa byggmaterialhandeln sälja överskottsvaror

Teknik

Varor som inte blir sålda är en stor utmaning för varuhandeln. Det problemet vill marknadsplatsen Tørn bidra till att lösa. Nu har de ingått ett samarbete med Finfo för att göra det enklare att sälja varor som byggmaterialbutikerna inte lyckats sälja och på det sättet bidra till att minimera svinn i branschen.

Tørn Sverige är en oberoende marknadsplats där byggmaterialhandlare och leverantörer kan sälja sina överskottsvaror. Konceptet innebär att man som byggvarubutik, -kedja eller -leverantör kan publicera produkter man inte kan sälja i sina ordinarie kanaler. Det kan röra sig om bland annat felbeställningar, säsongsrester och överlager – helt nya oanvända varor som av olika anledningar blir stående och samlar damm.

Tørn Sverige har nu ingått samarbete med byggmaterialdatabasen Finfo.
Det innebär att en integration finns mellan Tørns databas och Finfo. På det sättet blir det mycket enklare för byggvarubutikerna att lägga ut varorna på Tørns marknadsplats.

– Vi vill gärna underlätta för våra partners genom att hålla oss till standardiserad artikelinformation via Finfo och enligt Vilma. På så sätt säkerställer vi ett effektivt flöde för alla parter, säger Lena Sundqvist, COO för Tørn Sverige.

När en säljare ska publicera en produkt med Finfonummer underlättas registreringen genom att produktinformation som till exempel bild, benämning, beskrivning och logistikmått hämtas direkt från artikeln i Finfodatabasen. Den information som hämtas är publik och kan hämtas via en leverantörs hemsida eller en byggmaterialhandlares system, men genom att hämta direkt från Finfo säkerställs korrekt information.

– Genom att samarbeta med den här typen av oberoende marknadsplats som Tørn är ökar man nyttan med att samla och kvalitetssäkra produktinformation på ett ställe. Vi ser gärna att produktinformation som används i branschen presenteras på ett liknande och standardiserat sätt, säger Troels Hansen, vd för Logiq/Finfo

Bland annat butiker inom Beijer Byggmaterial, AB Karl Hedin, XL-Bygg och Bygma sina överskottsvaror.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår