Byggmaterialhandlarna har en viktig roll i arbetet för att minska branschens totala klimatpåverkan.

Branschuppmaning om att minska utsläpp

Nyheter

Byggmaterialhandlarna har tillsammans med några av landets största byggmaterialhandlare undertecknat en skrivelse som uppmanar företagen i bygg- och fastighetsbranschen att kraftigt minska sina koldioxidutsläpp.

”Forskningen visar tydligt att vi alla måste hjälpa till för att minska CO2-utsläppen. Bygg- och fastighetsbranschen står för 21 % av Sveriges totala koldioxidutsläpp, därför är det avgörande att branschen tillsammans börjar agera för att minska utsläppen.”, står det i uppmaningen.

Ett initiativ som redan tagits är Lokal Färdplan Malmö, som syftar till att skapa en spelplan för att påskynda bygg- och anläggningssektorns klimatomställning och genomförande av Agenda 2030.

Parterna bakom uppmaningen poängterar att byggmaterialhandlarna, som är länken mellan byggherrarna och materialtillverkarna, har en viktig roll i arbetet för att minska branschens totala klimatpåverkan.

”Vi uppmanar dig, som vår leverantör och samarbetspartner, att hjälpa oss att bidra till minskad klimatpåverkan, för att det är moraliskt rätt väg att gå men också för att det finns en affär i det.”

Efterfrågan på klimatsmart byggmaterial ökar och inom en överskådlig framtid kommer det vara svårt att sälja byggmaterial som saknar dokumentation som visar på produktens klimatpåverkan under dess livscykel. Även lagstiftningen kommer att skärpas och kraven på klimatdeklaration öka.

Några konkreta uppmaningar till byggmaterialhandlarna är att öka tillgängligheten på dokumenterad information om byggprodukters klimatbelastning och att ta fram livscykeldata för produkter enligt europeisk standard.

Bakom skrivelsen står Byggmaterialhandlarna, Ahlsell, Beijer Byggmaterial, Derome, Bygma, XL-Bygg, K-Rauta, Nordströms Byggmaterial, Optimera och Woody Bygghandel.

Åter igen dags för Woody Byggmässa

Nyheter

19 februari 2020

Beijer slog rekord i Mustaschkampen

Nyheter

19 februari 2020

Lyckad hockeyfest i Globen

Nyheter

13 februari 2020

Derome satsar digitalt

Nyheter

13 februari 2020

De tog hem segern som årets leverantörspartner 2019

Nyheter

13 februari 2020

Flexits bostadsaggregat är nu Euroventcertifierade

Nyheter

12 februari 2020

De sänker sitt klimatavtryck med 20 procent

Nyheter

10 februari 2020

Derome öppnar nytt varuhus i Helsingborg

Nyheter

05 februari 2020

Beijer presenterade Tre Kronors trupp

Nyheter

05 februari 2020

Smart logistik frigör tid i byggprocessen

Nyheter

05 februari 2020

Kontorshus med återvunnet byggmaterial

Nyheter

05 februari 2020

Beijer och Tre Kronor samarbetar mot prostatacancer

Nyheter

06 november 2019

Byggmaterialhandlarna medverkade på Almedalsveckan

Nyheter

10 oktober 2019

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår