Bortsett från en del småfix så stod ekohuset klart strax innan påsk förra året.

Första steget var att röja fram plattan. Tillsammans med ekohusarkitekten Maria Block uppdaterades plan för att bygga in timmerstommen på ett så hållbart sätt som möjligt.

Själva plattan isolerades med Foamglas.

Köket inuti huset.

Ett av rummen inuti huset.

Stjärnorna ska bli planetskötare i världsklass. Förvandlade gammal timmerkoja till ekohus

Nyheter

Efter sina framgångsrika idrottskarriärer har armbrytaren Heidi Andersson och skidskytten Björn Ferry satt upp ett nytt mål. De ska leva ett fossilfritt liv om fem år. Klimatsmarta transporter är en del av det. En annan är det ekologiska hus som stod klart förra våren. Under byggnationen satte Heidi allt byggmaterial under klimatlupp.

Huset ligger vackert på en höjd, inbäddat av fjäll och med utsikt över Västansjöns isbelagda snötäcke. Det är idrottsprofilerna Heidi Andersson och Björn Ferrys gemensamma hållbarhetsprojekt. Eller rättare sagt; det är Heidi som hållit i bygget, medan Björn spelat andrafiolen, något han har varit fullt nöjd med. 

– Bygg du ekohuset så kommer jag och fikar när det är klart, sa Björn när Heidi drog igång projektet.

– Men ibland måste man vara två, till exempel när en byggställning ska monteras ned. Då är det bra att han funnits till hands, säger Heidi och ler mot Björn.

De har varit ett par sedan 2001 då de träffades på en julfest för hemvändare till Storuman. Heidi skulle vara konferencier och intervjua Björn på torget i Storuman med anledning av att han då tagit klivet från skidåkare till skidskytt och blivit uttagen för sitt första OS. Ett par månader blev de ett par. I Mästarnas mästare, där båda deltog 2016, berättade Björn i sin skämtsamma stil att han är gift med en livs levande Pippi Långstrump och att det var Heidi som bar honom över tröskeln på bröllopsnatten 2006…

Vi kliver in i familjens 77 kvadratmeter stora ekohus som ligger mitt emellan Tärnaby och Hemavan, cirka 13 mil från Storuman där de har sitt permanenta boende i ett radhus. Än så länge.

– Vår son Dante, som är åtta år, går i skolan i Storuman. Men när han flyttar hemifrån, ja då är det här vi bor, om du frågar mig. Jag ska bara övertyga Björn om det också, skrattar Heidi.

Fossilinventering

Avstampet mot det fossilfria livet togs 2015 i samband med det stora klimatmötet i Paris.

Strax innan Paris-avtalet var undertecknat tittade Heidi och Björn på varandra och ställde sig frågan; vad kan vi ha för målsättning när det gäller omställning, framtiden och fossilfrihet?

– Där och då satte vi upp målet att var fossilfria 2025 och att bli planetskötare i världsklass. Vi började med att göra en fossilinventering av vår livsstil och kom fram till att transporterna var den absolut största utsläppskällan, 77 procent av våra totala utsläpp. Därefter kom konsumtion, boende och maten. 

När leasingavtalet på den fossildrivna bilen gick ut ett år senare blev det en eldriven Tesla, trots att närmaste snabbladdare fanns 25 mil bort. Vid längre resor byttes flyg mot buss och tåg. Kortare sträckor klarades av med cykel, även på vintern eftersom hojarna försågs med dubbdäck. 

Konsumtionen håller man igen på genom att inte handla prylar i onödan och köpa på second hand. På mat försöker de vara självförsörjande så långt det går genom egen odling av grönsaker och att äta det viltköttet de själva skjuter, främst älg.

Så kom de då till boendet. Radhuset i Storuman, som drivs med kommunal fjärrvärme, är ett helt ok ur ett hållbarhetsperspektiv.  Men eftersom drömmen om att bo i ett ekohus mognat tog Heidi på sig projektledarrollen och kavlade upp ärmarna.

Barndomsdröm

– Jag var elva år när jag sa att jag skulle bli armbrytare och bo i ett ekologiskt hus när jag blev stor, berättar hon och fortsätter:

– När jag och Björn träffats slog vi ihop våra enskilda firmor till ett aktiebolag som vi gav namnet PTEH AB, det står för Pengar till ekohus AB. Så vi har alltid haft en gemensam dröm om att bo så här.

Där stugan i dag står påbörjade Björns föräldrar för 35 år sedan projektet att bygga en fritidsstuga. De kom så långt att det blev en gjuten platta och förberett för el, vatten och VVS. På halva plattan hann de också timra upp en gammal flottarkoja med plåttak, innan allt stannade av och naturen tog över. Hela projektet lades i en Törnrosasömn, träd växte in i och över bottenplattan. 

– Den såg ut som en grushög efter alla år av frostangrepp och träd med stammar på en diameter hade vuxit upp där. Det blev till att röja och bända bort dessa innan vi kunde fortsätta med att gjuta på den gamla plattan. Timmerstommen var i gott skick tack vare plåttaket och timret behövde bara bytas ut på några få ställen genom små ingrepp.

Virke från egen skog

 

 

Paret äger skogsarealer på ungefär 1 000 hektar som de naturligtvis sköter enligt hållbara skogsbrukets alla principer. Motorsågar och röjsågar de använder är eldrivna eller tankas med miljövänlig Aspen-bensin och kravet är det biobaserade drivmedlet HVO100 i tanken för de skogsmaskiner de tar hjälp av. Från denna skog fälldes träd som sågades till virke i ett eget sågverk i byn Ensamheten där Heidi är uppvuxen. I Ensamheten finns även en gammal hyvel på vilken delar av virket hyvlades till trallgolvet i kallfarstun och till den utvändiga panelen. Själva sågverket och hyveln drivs givetvis på HVO100.  

Heidi körde sedan materialet på släpkärra 13 mil med elbilen upp till ekohusbygget.

Lösullsisolering

Som isolering på bottenplattan och till markisolering användes Foamglas och Hasopor, tillverkat av glas som inte kan återvinnas. Prefabricerade väggar köptes från Stenbackens husfabrik i Piteå som skickade två snickare som byggde in timmerstommen, satte takstolarna på plats och sen tillsammans med Heidi lösullsisolerade med Termoträ träfiberisolering, gjord av gran och tall, i väggar och tak.

– Arkitekten Maria Block, som driver Block Arkitekter, har hjälpt oss med planeringen. Jag tycker själv det är ytterst välplanerat med 57 kvadratmeter boyta nere och sedan ett 20 kvadratmeter stort sovloft. Uppvärmningen är en Pertinger 60BU kökspanna med stekhäll ovanpå som värmer så gott som hela huset, vi behöver bara stötta till lite med elvärme från golvslingorna. 

Golvet är mörkgrå Offerdalsskiffer och detta material kommer även tillbaka i hall- och våtrumsdel. I timmerstommen och på sovloftet är det Baseco trägolv, ett företag som har sitt säte i grannkommunen Sorsele. Dit körde Heidi Teslan med släpvagn och hämtade golv, vägg- och takpanel.

– Eftersom väggarna är drygt 40 centimeter tjocka är huset välisolerat. 

Då husets läge är med ett berg i söder så fungerar det inte så bra med solpaneler på taket, utan dessa har placerats på Björns föräldrars tomt i centrala Storuman.

– Vi producerar el från februari till november och överskottet säljs till Storuman Energi. Anläggningen genererar på ett år 7 300 kilowattimmar vilket motsvarar 2 500 mils körning med elbil plus och då får vi ändå över till hushållselen.

Mysig timmerstock

Hon och Björn tycker att de har fått sitt hus precis som de vill ha det.

– Jag är speciellt nöjd med att vi lyckats bevara den gamla timmerstommen och att den framträder så mysigt i vårt sovrum och på toaletten, säger Heidi.

Utöver eget arbete har paret anlitat av ett flertal lokala hantverksföretag. 

Heidi har samtidigt varit en flitig kund hos byggmaterialhandlarna i närområdet och hon var noga med att det hon beställde var det bästa ur ett hållbarhetsperspektiv.

– Jag tog hjälp av Maria Block som checkade av alla material mot SundaHus-listan så att vi valde de som är skonsammast mot vårt ekosystem. Glädjande var att byggmaterialhandlarna i flera fall hade just det material jag ville ha på sina hyllor. Det visade sig även att en av hantverkarna använde en fogmassa som var så miljövänlig att den i det närmaste kunde klassificeras som livsmedel. När något jag behövde saknades hjälpte byggmateriabutikerna mig. Berglunds Järn i Hemavan och K-Bygg Fresks i Storuman fick listor med miljövänligt byggmaterial som jag ville att de skulle beställa hem. Det var till exempel FiboTrespo våtrumspanel, träullscement från Träullit, Moelvens Vänerply träskivor, masonitskivor, lindrev, fsc-märkt virke och så vidare.

Utanför boxen

Heidi hade också en ständig dialog med hantverkarna och hon var väl införstådd med att dessa gärna vill arbeta med material som de är vana vid. Men hon fick dem att tänka utanför boxen.

– Jag tycker att vi hade en bra dialog. När jag förklarade hur jag tänker kring fossilfritt och vilka material jag hittade blev de nyfikna och ville veta mer.

Samtidigt tycker Heidi att det finns saker som byggmaterialhandeln skulle kunna göra bättre för att underlätta hållbarhetsalternativet för konsumenterna.

– Det jag skulle vilja se i butikerna är en lista av den typ som SundaHus har där man på ett enkelt sätt kan se vad byggmaterialet innehåller och vad som är bäst för miljön.

Hon tycker också att byggmaterialhandeln skulle addera sitt tjänsteutbud med uthyrning, främst då av maskiner som vanliga privatpersoner använder sällan.

– Det blir bättre ur ett hållbarhetsperspektiv än att köpa exempelvis en sticksåg, tigersåg eller liknande som blir liggande i flera år efter att projektet är slutfört. Och när man väl ska använda den igen saknas sågbladen.

Fakta om Heidi Anderssons och Björn Ferrys ekohus

 Trästommen är av Masonite Beams och träfiberisolering från Termoträ. Prefabricerade väggar kommer från Stenbackens husfabrik i Piteå.

Fasaden är stående slätpanel.

Fönster och glasdörrar är av trä.

Våtrumsväggar är Fibo Trespo, det vill säga plywoodskivor där ytskiktet även fungerar som tätskikt.

Takmaterial är pannplåt.

Golvet i hall- och våtrumsdel är mörkgrå Offerdalsskiffer (vildlagd) från Minera.

Köksinredning är av massiv furu i stommar och med fasade björkluckor, tillverkade på Lidéns Snickeri i Glommersträsk.

Köksbänk kommer från Eco by Cosentino där cirka 75 procent av materialet är återvunnet (från gamla tvättställ, speglar etc).

En kökspanna från Pertinger värmer stugan med egen ved, elden syns genom en glasruta. Ovanpå spisen finns en stekhäll, och det finns även en bakugn i den.

Toalettstolen är en snålspolande EcoFlush.

Källa: Block Arkitekter.

 

Så mycket har byggkostnaderna ökat det senaste året

Nyheter

24 november 2021

Offentligt husbyggande bromsar in

Nyheter

23 november 2021

Lindab förvärvar svensk taktillverkare

Nyheter

23 november 2021

Branschgemensamma spårbarhetskrav från 1 juli 2022

Nyheter

23 november 2021

Sizes får ny vd

Nyheter

19 november 2021

Cementa får förlängt tillstånd för kalkbrytning på Gotland

Nyheter

18 november 2021

Som fågeln Fenix reser sig Polarbröd ur askan

Nyheter

17 november 2021

Många rekryteringar till byggmaterialhandeln det senaste året

Nyheter

17 november 2021

Beijers podd nominerad till Guldpodden

Nyheter

17 november 2021

Hon är Beijers nya HR-direktör

Nyheter

17 november 2021

Här kan byggbranschen skala upp sitt hållbarhetsarbete

Nyheter

12 november 2021

Norrländskt nyförvärv står klart

Nyheter

11 november 2021

Nu invigs en av norra Sveriges största flygträningsvoljärer

Nyheter

11 november 2021

XL-Bygg etablerar sig i Uppsala

Nyheter

11 november 2021

Beijer totalleverantör till Sveriges första klimatneutrala radhusområde

Nyheter

08 november 2021

Byggmaterialhandlarna välkomnar Magdalena Andersson till det nya jobbet

Nyheter

05 november 2021

Bygma rekryterar från konkurrent

Nyheter

03 november 2021

Golvad av trender

Nyheter

03 november 2021

Peter Sjödahl, vd för Woody: ”Jag tror på en fortsatt bra marknad i höst”

Nyheter

03 november 2021

Starkare positionering för hållbarhetsfrågor

Nyheter

03 november 2021

Anja och Filippa: ”Vi vill inspirera människor, inte komma med pekpinnar"

Nyheter

02 november 2021

Beijer är huvudpartner i kampen mot Sveriges vanligaste cancersjukdom

Nyheter

02 november 2021

Bolist Nordemans inviger nya lokaler

Nyheter

28 oktober 2021

Kraftig försäljningsökning i byggmaterialhandeln

Nyheter

27 oktober 2021

Södra implementerar emballagelösning med 30 procent återvunnet material

Nyheter

22 oktober 2021

Cementa förbereder kvotering av cement

Nyheter

22 oktober 2021

Hultafors Group förvärvar Scangrip A/S

Nyheter

20 oktober 2021

Byggstarterna fortsätter att öka

Nyheter

20 oktober 2021

Förändringens vind blåser över Bygma i Sundsvall

Nyheter

20 oktober 2021

De bor 55 personer i en lägenhet: ”Ett sätt att förbättra det sociala, ekonomiska och hållbarhet generellt”

Nyheter

19 oktober 2021

Nytt förvärv för XL-Bygg Siljan

Nyheter

19 oktober 2021

Artificiell intelligens efterfrågas inom byggbranschen

Nyheter

15 oktober 2021

Ahlsell har startat podd

Nyheter

12 oktober 2021

Beijer stärker sin position i Västsverige genom nytt förvärv

Nyheter

12 oktober 2021

K-Rauta och Done lanserar installationstjänster

Nyheter

11 oktober 2021

Hon är ny ordförande i Byggcheferna

Nyheter

11 oktober 2021

40 hållbara kulörer för tidlösa och personliga rum

Nyheter

06 oktober 2021

Hur mår ditt hus, egentligen?

Nyheter

05 oktober 2021

SGDS Gruppen välkomnar David Glassel

Nyheter

05 oktober 2021

Ny utesäljare till XL-Bygg Palms Byggvaror

Nyheter

05 oktober 2021

Golvimporten förvärvar ledande butiksplattläggningsföretag

Nyheter

05 oktober 2021

Ny HR-direktör på Skanska Sverige

Nyheter

04 oktober 2021

Woody lanserar tolv nya proffsutbildningar

Nyheter

04 oktober 2021

Beijer slår upp portarna till två nya anläggningar

Nyheter

04 oktober 2021

Han är ny vice vd på Finja Betong

Nyheter

30 september 2021

XL-Bygg öppnar butik i Jönköping

Nyheter

30 september 2021

Beijer initierar projekt inom återbruk av trä

Nyheter

29 september 2021

T-Emballage Bygg byter namn

Nyheter

28 september 2021

XL-Bygg är vinnare av Årets byggmaterialhandlare 2021

Nyheter

28 september 2021

Byggmaterialhandlarnas kommentarer kring Regeringens budgetproposition för 2022

Nyheter

21 september 2021

Byggmax öppnar ny butik i Skurup

Nyheter

20 september 2021

Beijers skannings-app nominerad till årets digitala projekt

Nyheter

15 september 2021

Kesko stärker ledningsgruppen med ny COO för K-Rauta

Nyheter

14 september 2021

Hultafors lanserar digitalt vattenpass med Bluetooth

Nyheter

14 september 2021

Hon satte homestyling på Sverigekartan

Nyheter

14 september 2021

Derome växer med helt ny avdelning

Nyheter

13 september 2021

Byggmaterialhandlarna vill ha ökad rörlighet på bostadsmarknaden

Nyheter

13 september 2021

Finja betong breddar utbudet av färgat murbruk

Nyheter

09 september 2021

Skanska tecknar nytt rikstäckande avtal med Ahlsell

Nyheter

07 september 2021

K-Rauta lanserar Retroguiden

Nyheter

07 september 2021

Organisera mera

Nyheter

06 september 2021

Han är ny COO för Onninen & MIAB inom Kesko Sverige

Nyheter

06 september 2021

Beijer satsar vidare i Västsverige

Nyheter

03 september 2021

De levererar byggmaterial till jättesatsningen Clarion Hotel Draken

Nyheter

02 september 2021

Byggarnas Partner blir en del av Kesko Sverige

Nyheter

01 september 2021

XL-Bygg välkomnar Nylands Trä till kedjan

Nyheter

01 september 2021

Beijer Byggmaterial överträffa marknaden

Nyheter

01 september 2021

De får hjälp att förverkliga sina byggdrömmar genom XL-Hjälpen

Nyheter

31 augusti 2021

Bemix presenterar sitt senaste digitala verktyg

Nyheter

30 augusti 2021

Beijer och NKT Fasteners arrangerar Sveriges första hantverkar-SM i padel

Nyheter

26 augusti 2021

Högsta domstolen ger inte Cementa prövningstillstånd

Nyheter

26 augusti 2021

Mestergruppen stärker upp på inköpssidan

Nyheter

26 augusti 2021

Beijer utökar sin närvaro i fjällvärlden

Nyheter

25 augusti 2021

Fortsatt bra fart i byggmaterialförsäljningen

Nyheter

24 augusti 2021

Roba Ghadban ny hållbarhetschef för BoKlok Sverige

Nyheter

24 augusti 2021

Saint-Gobain Distribution Sweden bildar SGDS Gruppen AB

Nyheter

24 augusti 2021

Ny vd för Optimera Svenska AB

Nyheter

24 augusti 2021

Byggmax öppnar nya butiker

Nyheter

23 augusti 2021

Var tredje svensk planerar att bygga eller renovera om

Nyheter

23 augusti 2021

Ny platschef på Bygma Tyresö

Nyheter

19 augusti 2021

Hon är ny marknadschef på Bygma

Nyheter

19 augusti 2021

Beijer Byggmaterial lanserar Hantverkarbarometern

Nyheter

18 augusti 2021

Ny vd och koncernchef på Ejendals

Nyheter

16 augusti 2021

Hejdes Woody Bygghandel öppnar nytt i Kävlinge

Nyheter

16 augusti 2021

Offertsajt vill motverka oseriösa fönsterinstallatörer

Nyheter

16 augusti 2021

Regeringen vill förlänga Cementas tillstånd

Nyheter

11 augusti 2021

Gammalt tegel får nytt liv

Nyheter

10 augusti 2021

Byggmax öppnar ny butik i Tullinge

Nyheter

09 augusti 2021

Han blir ny vd och koncernchef för Ahlsell

Nyheter

09 augusti 2021

Bolist/Järnia fortsätter att leverera starkare än marknaden

Nyheter

09 augusti 2021

Byggmaterialhandeln vill att regeringen säkrar tillgången till svensktillverkad cement

Nyheter

09 augusti 2021

Kesko Sverige stärker sin position i Stockholm genom förvärvet av Byggarnas Partner

Nyheter

09 augusti 2021

Kraftig försäljningsökning i byggmaterialhandeln

Nyheter

09 augusti 2021

Woody Bygghandel lanserar Boka och Hämta-tjänst

Nyheter

08 juli 2021

Finja Prefab rekryterar till sin nya fabrik i Strängnäs

Nyheter

08 juli 2021

Lindab förvärvar den svenska takspecialisten Kami

Nyheter

07 juli 2021

Koljern Nordic och IsoTimber inleder marknadssamarbete

Nyheter

06 juli 2021

Intresset för att renovera fortsätter att öka

Nyheter

06 juli 2021

ByggPartner har tecknat flerårigt ramavtal

Nyheter

06 juli 2021

Beijer storsatsar i Göteborg

Nyheter

02 juli 2021

Nytt samarbete visar vägen för hållbarhetsarbete

Nyheter

01 juli 2021

Beijer Byggmaterial och Serneke tecknar avtal

Nyheter

01 juli 2021

Derome bygger 224 hyresrätter i Ystad

Nyheter

01 juli 2021

Sundolitt stärker upp säljteamet

Nyheter

30 juni 2021

Byggbutiken i Svedala byter ägare

Nyheter

30 juni 2021

Beijer stärker sin position i Småland

Nyheter

30 juni 2021

Bostadsbyggandet ökar men fortsatt högt byggbehov

Nyheter

29 juni 2021

Ökade priser på byggmaterial

Nyheter

29 juni 2021

Ny affärsutvecklingschef för BoKlok Sverige

Nyheter

29 juni 2021

Svensk Byggtjänst får ny hållbarhetschef

Nyheter

28 juni 2021

Erik och Laura Vidje bygger sitt drömhus av lera och halm

Nyheter

28 juni 2021

Ahlsell förvärvar Kartecon Oy

Nyheter

28 juni 2021

Byggmax har öppnat ny butik i Alingsås

Nyheter

28 juni 2021

Optimera öppnar ny butik i Årsta

Nyheter

24 juni 2021

Hornbach öppnar nytt varuhus i Trollhättan

Nyheter

22 juni 2021

NP Nilsson har öppnat ny köksavdelning i Ängelholm

Nyheter

21 juni 2021

Derome lanserar eget varumärke inom bygg och industri

Nyheter

21 juni 2021

Elever på Dragonskolan tilldelas Bygmastipendiet

Nyheter

17 juni 2021

Tools och Swedol flyttar ihop i Kristianstad

Nyheter

16 juni 2021

Beijer satsar på hållbarhet

Nyheter

16 juni 2021

Finja Betong utökar sin gröna ECO-linje med ny golvprodukt

Nyheter

16 juni 2021

Byggvaror fortsätter att gå stark

Nyheter

16 juni 2021

Första spadtaget till Finja Betongs nya torrbruksanläggning

Nyheter

15 juni 2021

Snickarnas fönsterfavorit är bäst i test

Nyheter

15 juni 2021

Bostadsbyggandet ökar takten

Nyheter

14 juni 2021

Elever på Luleå gymnasieskola tilldelas Bygmastipendiet

Nyheter

11 juni 2021

Vera Flatebø blir ny divisionschef för Moelven

Nyheter

11 juni 2021

Elever på gymnasieskolor i Järfälla, Kista och Vallentuna tilldelas Bygmastipendiet

Nyheter

09 juni 2021

Byggmax har öppnat ny butik i Leksand

Nyheter

07 juni 2021

Elliot Lindberg ny landschef på Byggmax

Nyheter

07 juni 2021

Så renoverade svensken 2020

Nyheter

07 juni 2021

Deromes ordförande belönas med medalj från kungen

Nyheter

07 juni 2021

Beijer växer genom specialistsatsning

Nyheter

02 juni 2021

Masonite Beams lanserar fyra byggkoncept

Nyheter

02 juni 2021

Förvärvet av Spacva gör Bjelin till Europas största tillverkare av ekfanér

Nyheter

02 juni 2021

Snickar-Björn tipsar: ”Motivera dig själv med roliga idéer”

Nyheter

01 juni 2021

Byggmax har öppnat ny butik i Finspång

Nyheter

01 juni 2021

Derome och BMS öppnar i Hässleholm

Nyheter

31 maj 2021

XL-Bygg lanserar XL-Padeltour

Nyheter

31 maj 2021

Beijer Bromma– med siktet att bli Stockholms hantverkscentrum

Nyheter

31 maj 2021

Sika utvecklar banbrytande ny process för återvinning av betong

Nyheter

27 maj 2021

Mestergruppen förvärvar Malorama

Nyheter

27 maj 2021

Ny vd för XL-Bygg Lundgrens i Kalmar

Nyheter

27 maj 2021

Kesko Sverige minskar växthusgasutsläppen med 90 procent

Nyheter

25 maj 2021

Derome etablerar bygghandel i Växjö

Nyheter

25 maj 2021

Fler kvinnor satsar på en framtid som ledare inom bygg

Nyheter

24 maj 2021

Grohe satsar på den svenska marknaden

Nyheter

24 maj 2021

Först i Norden med banbrytande skifte för torrbruksprodukter

Nyheter

24 maj 2021

Målet mot Karl Hedin fortsätter i hovrätten

Nyheter

19 maj 2021

Ericsson Globe byter namn till Avicii Arena

Nyheter

19 maj 2021

Debattartikel: Återställ ROT avdraget till 50 procent

Nyheter

18 maj 2021

100 procent fossilfria byggmaterial

Nyheter

18 maj 2021

Cembrit gör rekordresultat mitt under pandemin

Nyheter

17 maj 2021

Derome har slagit upp portarna i Vara

Nyheter

17 maj 2021

Gotlands största byggvaruhandlare återvänder till Woodykedjan

Nyheter

17 maj 2021

Prettypegs och Bjelin utmanar hemmafixare

Nyheter

14 maj 2021

Rebecka och Martin har byggt ett hem på hjul

Nyheter

14 maj 2021

XL-Bygg stärker sin närvaro i Västernorrland

Nyheter

12 maj 2021

Happy Homes expanderar till Habo

Nyheter

11 maj 2021

Elever på Spånga Gymnasiesärskola tilldelas Bygmastipendiet

Nyheter

04 maj 2021

Stark Group välkomnar CVC Capital Partners Fund VII som ny investerare

Nyheter

04 maj 2021

Optimera först i Sverige med att sälja Ekolutions hampafiberisolering

Nyheter

03 maj 2021

C24 Bygg slår upp portarna vid Godisfabriken i Gävle

Nyheter

03 maj 2021

Ny vd för Lindab Sverige AB

Nyheter

03 maj 2021

Bygma etablerar i Hemavan

Nyheter

03 maj 2021

Fortsatt stark tillväxt för Bolist/Järnia

Nyheter

29 april 2021

Beijer Byggmaterial och NCC i gemensam hållbarhetssatsning

Nyheter

29 april 2021

Derome öppnar säljkontor i Vänersborg

Nyheter

29 april 2021

Dejeträ - Ny delägare i Värmland

Nyheter

29 april 2021

Ragn-Sells och Saint Gobain testar cirkulär lösning för planglas

Nyheter

27 april 2021

Året inleddes starkt i byggmaterialhandeln

Nyheter

27 april 2021

Beijer först ut med självscanning för hantverkare

Nyheter

27 april 2021

Hon blev Årets byggkvinna 2021

Nyheter

26 april 2021

Beijer utökar hållbarhets- och miljöteamet

Nyheter

26 april 2021

Sveriges första klimatneutrala bygghandel

Nyheter

22 april 2021

Derome stänger husfabrik i Renholmen

Nyheter

22 april 2021

Mestergruppen bygger central funktion för objektshantering

Nyheter

22 april 2021

Stort intresse för XL-Hjälpen

Nyheter

21 april 2021

Viktigt steg taget för spårbarhet i hela byggprocessen

Nyheter

20 april 2021

Byggmax i Löddeköpinge flyttar till nya butikslokaler

Nyheter

19 april 2021

Träprofil blir ny säljchef på Masonite Beams

Nyheter

19 april 2021

Björn Christiernsson lär svenska folket om byggande: ”Branschen borde göra lite mer som jag”

Nyheter

15 april 2021

Mestergruppen Sverige AB kallade till årsstämma

Nyheter

15 april 2021

Derome öppnar serviceverkstad

Nyheter

13 april 2021

Ny produktguide underlättar valet av murbruk

Nyheter

13 april 2021

Ny vd för Benders Sverige AB

Nyheter

12 april 2021

Stark Group meddelar sina klimatmål

Nyheter

12 april 2021

Utökad spårbarhetscertifiering gör Woody till en starkare partner

Nyheter

07 april 2021

Svenska virkesleverantörer om bristen på trävaror

Nyheter

06 april 2021

Würth Svenska AB öppnar ny butik i Hisings Backa

Nyheter

06 april 2021

Beijer öppnar sitt första byggvaruhus i Enköping på rekordfart

Nyheter

06 april 2021

Svenskt Trä larmar: ”Svenska trävaror räcker inte till”

Nyheter

31 mars 2021

Starkare byggkonjunktur ger 8 700 fler sysselsatta

Nyheter

31 mars 2021

Skenande priser på sågade trävaror

Nyheter

30 mars 2021

Beijer Byggmaterial satsar på ett nytt byggvaruhus i Kristianstad

Nyheter

30 mars 2021

Happy Homes expanderar till Värmdö

Nyheter

29 mars 2021

Derome öppnar ny anläggning i Göteborg

Nyheter

29 mars 2021

Byggarnas Partner tecknar samarbetsavtal med Stockholm Byggkoncept

Nyheter

25 mars 2021

K-Bygg öppnar ny proffsbutik i Göteborg

Nyheter

25 mars 2021

Derome köper Sjöbo Järn AB

Nyheter

24 mars 2021

Nu kan sistaårselever söka årets Bygmastipendie

Nyheter

22 mars 2021

Karl Hedin frias

Nyheter

19 mars 2021

Grohe lanserar färgen Matt Black

Nyheter

19 mars 2021

Stort intresse för XL-Bygg Lundgrens i Kalmar

Nyheter

19 mars 2021

Ulf Kristersson deltog på Byggmaterialhandlarnas årsmöte

Nyheter

17 mars 2021

Byggmax öppnar i Tullinge i sommar

Nyheter

17 mars 2021

Badrumsfläkten Vario WiFi styrs via telefonen

Nyheter

16 mars 2021

Byggmax öppnar i Höganäs

Nyheter

16 mars 2021

Derome ska öka sina marknadsandelar i Skåne

Nyheter

15 mars 2021

Bygma Tyresö vinner fyraårigt kommunavtal kring byggmateriel

Nyheter

11 mars 2021

XL-Bygg Götene förvärvar Tibro Byggvaror

Nyheter

11 mars 2021

Sika lanserar tätskiktsmatta anpassat för nordiskt klimat

Nyheter

10 mars 2021

Andreas och Oskar startade byggföretag från skolbänken

Nyheter

10 mars 2021

C24 Bygg satsar på tillfällig butik i Gävle

Nyheter

09 mars 2021

Hon blir ny försäljnings- & kundavdelningsdirektör på Weber Saint-Gobain

Nyheter

08 mars 2021

Woody förstärker sin nya säljorganisation

Nyheter

04 mars 2021

Beijer jobbar mot en klimatneutral byggsektor

Nyheter

03 mars 2021

XL-Bygg satsar på regionala byggföretag

Nyheter

01 mars 2021

Beijer förvärvar Mälarträ i Enköping

Nyheter

01 mars 2021

Bygma förstärker inköpssidan

Nyheter

01 mars 2021

Ventilation, lika viktigt som tak och grund

Nyheter

25 februari 2021

Beijer positionerar sig för vidare tillväxt

Nyheter

25 februari 2021

Ahlsells byggdivision går in i nordiskt samarbete med Peab

Nyheter

25 februari 2021

Bo Andrén AB blev årets leverantörspartner 2020

Nyheter

24 februari 2021

XL-Bygg anläggningar ska certifieras enligt PEFC & FSC

Nyheter

23 februari 2021

Beijer storsatsar på utbildningar

Nyheter

23 februari 2021

Beijer överträffade marknaden 2020

Nyheter

22 februari 2021

K-Rauta lanserar kulörer tillsammans med Jessica Hoffmann

Nyheter

22 februari 2021

Nytt sortiment för tung infästning

Nyheter

22 februari 2021

Kesko Sverige gjorde ett starkt 2020

Nyheter

22 februari 2021

Hon blir ny hållbarhetschef på Derome

Nyheter

18 februari 2021

NP Nilsson kliver upp som Guldpartner till Rögle BK

Nyheter

17 februari 2021

Storstjärnor besökte Beijer Hockey Studio

Nyheter

17 februari 2021

Happy Homes slår branschindex

Nyheter

16 februari 2021

Ecophon lanserar återvinningstjänst för en mer cirkulär byggbransch

Nyheter

16 februari 2021

David Ekholm: ”Mina kollegor är mitt lag”

Nyheter

15 februari 2021

Mestergruppen och XL-Bygg förvärvar tillsammans

Nyheter

12 februari 2021

Finja Betong lanserar produktguider med Björn Christiernsson

Nyheter

11 februari 2021

Kraftig uppgång för Mestergruppen Sverige AB

Nyheter

09 februari 2021

Byggmaterialhandlarna gratulerar Märta Stenevi till nya jobbet som bostadsminister

Nyheter

05 februari 2021

”Att köpa byggvaror är inte som att köpa mjölk”

Nyheter

05 februari 2021

Würth gjorde nytt försäljningsrekord under 2020

Nyheter

05 februari 2021

Grohe lanserar den digitala plattformen Grohe X

Nyheter

04 februari 2021

XL-Bygg sponsrar svenska handbollslandslaget

Nyheter

04 februari 2021

Byggmax öppnar i Finspång

Nyheter

03 februari 2021

Så har e-handeln påverkats av Corona

Nyheter

03 februari 2021

Derome investerar 300 miljoner i ökad virkesproduktion

Nyheter

03 februari 2021

Optimera utökar i Skåne

Nyheter

02 februari 2021

Mestergruppen Sverige förvärvar XL-Bygg i Kalmar

Nyheter

02 februari 2021

Bauhaus öppnar nytt varuhus i Umeå

Nyheter

01 februari 2021

Bolist tar marknadsandelar

Nyheter

01 februari 2021

Företaget Freightbag expanderar

Nyheter

01 februari 2021

JSB och Beijer Byggmaterial tecknar nytt flerårigt avtal

Nyheter

28 januari 2021

XL-Bygg ökar kraftigt på marknaden

Nyheter

28 januari 2021

Bygma rekryterar från konkurrent till platschefsposition i Danderyd

Nyheter

27 januari 2021

Byggmaterialhandeln hade ett starkt 2020

Nyheter

27 januari 2021

Författaren och företagaren Karin Smirnoff: ”Min största styrka är att jag är orädd”

Nyheter

26 januari 2021

Nya arbetstillfällen när Derome öppnar i Vara

Nyheter

25 januari 2021

Svenska Trävarugruppen säljer Grimslöv Trä & List till EHL-gruppen

Nyheter

23 januari 2021

Emma Eriksson har hamrat sig fram på Instagram

Nyheter

22 januari 2021

Fast och Heco satsar framåt tillsammans

Nyheter

20 januari 2021

Finja Betong blir huvudleverantör till Woody

Nyheter

20 januari 2021

Badrumstrenderna 2021

Nyheter

20 januari 2021

Mestergruppen öppnar sitt centrallager för alla XL-Byggs butiker

Nyheter

19 januari 2021

28-åriga Rasmus bygger en Grand Design

Nyheter

15 januari 2021

Borgunda Bygghandel förvärvar majoriteten i Skövdevillan

Nyheter

12 januari 2021

Byggmax i Trollhättan flyttar

Nyheter

12 januari 2021

Hultafors Group lanserar CLC Work Gear på den europeiska marknaden

Nyheter

11 januari 2021

Byggarnas Partner inleder samarbete med Turebergs

Nyheter

11 januari 2021

Stark Group får ny ägare

Nyheter

08 januari 2021

Hökerum Bygg bygger hållbart åt ByggVesta

Nyheter

07 januari 2021

Han har skrivit framgångsreceptet för en lyckad kedja

Nyheter

04 januari 2021

Skapar egen hockeystudio - följer Tre Kronor under Beijer Hockey Games

Nyheter

04 januari 2021

XL-Bygg ger tillbaka till civilsamhället genom XL-Hjälpen

Nyheter

21 december 2020

Johan Lind blir ny vd på Hökerum Bygg

Nyheter

18 december 2020

Masonite Beams slår nya rekord i Sverige

Nyheter

18 december 2020

Ny utgåva av Vilma blir mer hållbar

Nyheter

17 december 2020

Derome växlar upp med ny bygg- och industrihandel i Värnamo

Nyheter

16 december 2020

Han blir delägare i det danska byggföretaget Interplan

Nyheter

15 december 2020

Peter Lindström, vd för Bygma: ”Kompetensnivån i branschen behöver höjas”

Nyheter

15 december 2020

Enklare att beräkna hur återbrukat byggmaterial påverkar klimatet

Nyheter

15 december 2020

XL-Bygg lanserar ny e-handel

Nyheter

14 december 2020

Beijer förstärker varuhuset i Bromma

Nyheter

10 december 2020

Derome startar maskinuthyrning

Nyheter

09 december 2020

Beijer anställer Head of Communications

Nyheter

09 december 2020

Ett offentligt register för bostadsrätter ska ge stärkt skydd för bostadsrättshavare och köpare

Nyheter

08 december 2020

Ahlsells nya anläggning i Norrköping är en av Sveriges största

Nyheter

08 december 2020

Bygma gör Dana Lim till ny huvudleverantör

Nyheter

07 december 2020

XL-Bygg expanderar i västra Sverige

Nyheter

04 december 2020

Ett friskt hus för en sund kropp

Nyheter

04 december 2020

Byggmax öppnar på Öland sommaren 2021

Nyheter

03 december 2020

Würth öppnar butik i Borås

Nyheter

03 december 2020

Ett lyckat generationsskifte gjorde Allert Järn och Bygg till Superföretag

Nyheter

02 december 2020

Ny regionchef för Derome

Nyheter

02 december 2020

Derome har Sveriges bästa styrelseordförande

Nyheter

01 december 2020

Carlenskogs gör all time high

Nyheter

30 november 2020

Burträsk Järn & Färg utses till Årets Superföretag 2020

Nyheter

30 november 2020

Derome bygger 116 hyreslägenheter i Norrköping

Nyheter

30 november 2020

Rockwool återvinner isolering från Skaraborgs sjukhus

Nyheter

27 november 2020

Woody väljer huvudleverantörer inom infästning

Nyheter

25 november 2020

Elitfönster ansluter till Byggföretagens Färdplan för nollutsläpp av växthusgaser

Nyheter

25 november 2020

Miljön i fokus när Derome investerar i fjärrvärme

Nyheter

24 november 2020

Färgsättarens tips för ett trendigt och trivsamt hem

Nyheter

23 november 2020

Tibro Byggvaror är senaste tillskottet för XL-Bygg

Nyheter

23 november 2020

Bygghandeln förstärker marknadsgruppen

Nyheter

19 november 2020

Beijer bygger nytt varuhus i Haninge

Nyheter

19 november 2020

XL-Bygg Kungsbacka har störst tillväxt bland XL-butikerna

Nyheter

18 november 2020

Nya trädäck motsvarande 350 fotbollsplaner

Nyheter

17 november 2020

Branschgemensamt sortiment för trävaror växer

Nyheter

16 november 2020

Derome öppnar anläggning i Trelleborg

Nyheter

16 november 2020

Återbruk av tegel gav Woodys hållbarhetspris

Nyheter

16 november 2020

Konkurs för XL-Byggs delägare i Tibro

Nyheter

11 november 2020

Happy Homes redovisar stark tillväxt under 2020

Nyheter

11 november 2020

NP Nilsson Express öppnar i Halmstad

Nyheter

11 november 2020

Möt XL-Byggs nya kedjechef: ”Min målsättning är att skapa mervärde för våra delägare”

Nyheter

10 november 2020

Hon blir ny filialchef på Beijer i Stenungsund

Nyheter

10 november 2020

Derome storsatsar i Vårgårda

Nyheter

10 november 2020

Woody förstärker sin nya säljorganisation

Nyheter

09 november 2020

Kesko’s VD: ”Vi ska fortsätta växa och bli nummer ett”

Nyheter

06 november 2020

Nordbygg flyttas till april 2022

Nyheter

04 november 2020

De levererar till ett av Sveriges största infrastrukturprojekt

Nyheter

04 november 2020

Hållbara leverantörer prioriteras i projektet Cederhusen

Nyheter

04 november 2020

Så hjälper Beijer sina kunder att bygga mer hållbart

Nyheter

04 november 2020

Arvid Nilsson får ny ägare

Nyheter

02 november 2020

Bygma i Umeå stärktes av branden

Nyheter

02 november 2020

Nio av tio trivs på jobbet i byggmaterialhandeln

Nyheter

02 november 2020

Grohe rekryterar ny Sverigechef

Nyheter

30 oktober 2020

"Mycket glädjande siffror"

Nyheter

29 oktober 2020

Bygma förvärvar byggvaruhuset Forslunds

Nyheter

29 oktober 2020

Optimeras nya anläggning i Mjölby har slagit upp portarna

Nyheter

28 oktober 2020

Daniel Wisarve ny digital chef på Woody

Nyheter

27 oktober 2020

Byggmaterialhandeln gick starkt under sensommaren

Nyheter

27 oktober 2020

Vältränad i företagsköp

Nyheter

26 oktober 2020

NCC förlänger sitt rikstäckande avtal med Ahlsell

Nyheter

23 oktober 2020

Elitfönster reducerar energispillet med 30 procent

Nyheter

23 oktober 2020

Derome förvärvar BMS

Nyheter

22 oktober 2020

Gasellprisvinst för Lindgrens Bygg & Järn

Nyheter

21 oktober 2020

Ännu ett nytt centralt avtal till Woody

Nyheter

19 oktober 2020

"De tidigare mörka prognoserna har ljusnat något”

Nyheter

15 oktober 2020

XL-Bygg presenterar proffsens hemmaplan

Nyheter

15 oktober 2020

Ny marknadschef på Bolist/Järnia

Nyheter

12 oktober 2020

Byggmax har öppnat ny butik i Höör

Nyheter

12 oktober 2020

”Det är kul att gå till jobbet varje dag”

Nyheter

09 oktober 2020

Hultafors lanserar ergonomiska skruvmejslar

Nyheter

09 oktober 2020

Woody väljer helt bort satsning på egna märkesvaror

Nyheter

08 oktober 2020

Optimera köper ytterligare butiker i Småland

Nyheter

06 oktober 2020

Würth öppnar butik i Eskilstuna

Nyheter

05 oktober 2020

Bauhaus öppnar nytt varuhus i Växjö

Nyheter

05 oktober 2020

”Hjälp kunderna med färdiga lösningar, inte bara produkter”

Nyheter

02 oktober 2020

Storsatsning på cirkulär emballageplast i byggbranschen

Nyheter

01 oktober 2020

Nytt nordiskt klimatprojekt ska minska plåtspillet

Nyheter

30 september 2020

Beijers nya logotyp sätter hantverkaren i fokus

Nyheter

29 september 2020

Ahlsell blir ny huvudsponsor till Vasaloppet

Nyheter

29 september 2020

Ny kedjechef till XL-Bygg

Nyheter

25 september 2020

Största affären i Deromes historia

Nyheter

24 september 2020

Nya Youtube-satsningen ”Dom kallar oss hantverkare” sätter proffsen i fokus

Nyheter

24 september 2020

Derome förvärvar två starka aktörer i Småland

Nyheter

23 september 2020

Ingen höjning av ROT-avdraget i höstbudgeten

Nyheter

21 september 2020

Woody satsar framåt med ID kommunikation

Nyheter

16 september 2020

Nya produkter för gjutningar med höga krav

Nyheter

16 september 2020

Optimera köper företag i Småland

Nyheter

16 september 2020

Byggarnas Partner och HLL startar samarbete

Nyheter

15 september 2020

Woody stärker erbjudandet genom avtal med Festool

Nyheter

15 september 2020

Derome satsar i Tanumshede

Nyheter

14 september 2020

Ahlsell lanserar konceptet Hälsa och Säkerhet

Nyheter

14 september 2020

Effektivare bygglogistik med Track och Tracesystemet

Nyheter

14 september 2020

Vinnarna av XL-Hjälpen 2020 är korade

Nyheter

11 september 2020

Ny rekrytering för Essve

Nyheter

10 september 2020

Svenskt Trä blir Sustainability Partner till Stockholm Furniture & Light Fair

Nyheter

10 september 2020

Grohe lanserar webbinarium för branschen

Nyheter

10 september 2020

Han blir ny kedjechef för Bolist/Järnia

Nyheter

09 september 2020

Skånesatsningen fortsätter för Derome

Nyheter

08 september 2020

Woody väljer Additude som ny digital partner

Nyheter

07 september 2020

”Vi vill ta fler marknadsandelar online"

Nyheter

03 september 2020

Politisk öppning för höjt ROT-avdrag

Nyheter

03 september 2020

Bostadsmarknaden klarar sig bättre än befarat

Nyheter

03 september 2020

Kesko stänger varuhus i Sundsvall

Nyheter

03 september 2020

Kesko Sverige förvärvar Bygg & Interiör

Nyheter

02 september 2020

Debatt: Återställ Rot-avdraget och höj beloppet

Nyheter

01 september 2020

Nya delägare och butiker till Woody

Nyheter

01 september 2020

Byggmax öppnar butik i Leksand

Nyheter

31 augusti 2020

Bolist slår upp portarna i Sunne

Nyheter

28 augusti 2020

Bygma förvärvar VA-laget i Boden

Nyheter

25 augusti 2020

Pandemin stoppar medverkan för Grohe

Nyheter

21 augusti 2020

Ett grönare val med klimatpositiva byggprodukter

Nyheter

18 augusti 2020

Betongstomme till bostadsprojekt i Köpenhamn

Nyheter

14 augusti 2020

XL-Bygg Palms rekryterar ny VD från Beijer

Nyheter

10 augusti 2020

Den nya vägg- och takslipen från Festool

Nyheter

07 augusti 2020

Dansk hantverkarfavorit gör charmoffensiv i Sverige

Nyheter

04 augusti 2020

Lindab förvärvar marknadsledaren på rektangulära ventilationskanaler

Nyheter

29 juli 2020

Kraftig tillväxt i byggmaterialhandeln under andra kvartalet 2020

Nyheter

24 juli 2020

Interface LVT-golv innehåller nu återvunnet material

Nyheter

22 juli 2020

Enkel kantslipning

Nyheter

17 juli 2020

Nya förbättrade Unidrain Custom Hörn

Nyheter

17 juli 2020

Renoveringsviljan ökar kraftigt under pandemin

Nyheter

13 juli 2020

Kesko stärker sin position i Norden

Nyheter

13 juli 2020

Ahlsell i omfattande logistikuppdrag för Mälarsjukhuset

Nyheter

09 juli 2020

Lönsam tillväxt gav all-time-high i Tingsryd/Urshult

Nyheter

09 juli 2020

Apotea: Effektivitet vägen till lyckad e-handel

Nyheter

03 juli 2020

SHL och Bauhaus förlänger avtalet

Nyheter

03 juli 2020

Över 1200 nomineringar inskickade till XL-Hjälpen

Nyheter

01 juli 2020

Nu byggs Beijers nya IT-organisation

Nyheter

29 juni 2020

En förändringsresa genom en pandemi

Nyheter

24 juni 2020

Woody skriver nytt centralt avtal

Nyheter

23 juni 2020

Mestergruppen Sverige växer när Bolist och Järnia öppnar fler butiker

Nyheter

22 juni 2020

Efter branden – nu öppnar Bygmas nya butik i Umeå

Nyheter

22 juni 2020

Han blev utsedd till Årets Entreprenör

Nyheter

22 juni 2020

Här är årets 23 Bygmastipendiater

Nyheter

19 juni 2020

Happy Homes ansluter till Byggmaterialhandlarna

Nyheter

19 juni 2020

Filip Persson är årets Bygmastipendiat i Örnsköldsvik

Nyheter

17 juni 2020

Han är ny programledare för Beijers podd ”Bygga åt idioter”

Nyheter

17 juni 2020

Samarbetar för effektivare byggplatslogistik

Nyheter

12 juni 2020

Här är årets Bygmastipendiat i Lycksele

Nyheter

11 juni 2020

Sifoundersökning: Åtta av tio husägare planerar att bygga i sommar

Nyheter

09 juni 2020

Han blir Bygmas nya HR-chef

Nyheter

09 juni 2020

Årets Bygmastipendiater i Västerås utsedda

Nyheter

09 juni 2020

Rekordförsäljning för Bolist e-handel och Bolist Logistik AB

Nyheter

09 juni 2020

Coronaanpassad utdelning när Bygmastipendiet delades ut

Nyheter

08 juni 2020

Beijer störst i Sverige på PEFC-certifierat virke

Nyheter

08 juni 2020

NP Nilsson satsar vidare med ny anläggning

Nyheter

08 juni 2020

Finja Betongs hållbarhetsrapport för 2019

Nyheter

05 juni 2020

Årets Bygmastipendiater i Umeå utsedda

Nyheter

05 juni 2020

”Höj Rot-avdraget till 50 %”

Nyheter

01 juni 2020

Peab och Beijer tecknar nytt avtal

Nyheter

27 maj 2020

Byggarnas skriver avtal med Malmqvist och Co. Byggnads

Nyheter

27 maj 2020

Beijer tecknar avtal med JM kring byggförnödenheter

Nyheter

27 maj 2020

Ny styrelse för Bolists och XL-Byggs bolag

Nyheter

26 maj 2020

Vindö Byggvaror i Stockholms skärgård: ”På sommaren byggs det färre hus och fler kaninburar”

Nyheter

26 maj 2020

Enklare än någonsin att Koppla säkert

Nyheter

26 maj 2020

Beijer ställer om - kör sin Byggmässa digitalt

Nyheter

25 maj 2020

Han blir ny försäljnings- och marknadschef på Woody

Nyheter

23 maj 2020

Beijers Kundklubb får ännu mera muskler

Nyheter

18 maj 2020

Woody värvar delägare från Bolist

Nyheter

18 maj 2020

Ny marknadschef på XL-Bygg

Nyheter

12 maj 2020

XL-Bygg hjälper Volvo att tillverka skyddsförkläden till hemsjukvården

Nyheter

12 maj 2020

Bygghandelskedjan öppnar dörrarna till ny butik

Nyheter

12 maj 2020

Bygma stärker greppet om Norrland – anställer nya platschefer i Skellefteå och Sundsvall

Nyheter

12 maj 2020

Sanitetsleverantören uppnår koldioxidneutral produktion

Nyheter

12 maj 2020

Derome: Fossilfria transporter i Ytterby

Nyheter

10 maj 2020

Grönt ljus för XL-Byggs samgående med Bolist

Nyheter

10 maj 2020

XL-Bygg fortsätter sin expansiva etableringsplan

Nyheter

04 maj 2020

Woody skriver nytt flerårsavtal med Peab

Nyheter

04 maj 2020

Byggmaterialindex: Kraftigt ökad försäljning under mars

Nyheter

24 april 2020

Hilti utses återigen till Sveriges bästa arbetsplats och kulturbärare

Nyheter

23 april 2020

XL-Bygg etablerar nytt i Mölndal

Nyheter

23 april 2020

Företagen tecknar samarbetsavtal på både bygg- och järnvaror

Nyheter

23 april 2020

Finja Betongs nya golvsortiment, nu i bygghandeln

Nyheter

17 april 2020

Derome håller hjulen rullande

Nyheter

16 april 2020

NP Nilsson slår upp portarna i Helsingborg

Nyheter

07 april 2020

Bygma rekryterar nyckelkompetens kring tung infästning

Nyheter

03 april 2020

Framgång i bygget av Förskolan Hoppet - klimatpåverkan ner 70 procent

Nyheter

02 april 2020

Ny digital kanal från Byggarnas Partner

Nyheter

02 april 2020

Woody värvar ny delägare från Bolist

Nyheter

02 april 2020

Corona: Nya råd för handeln

Nyheter

02 april 2020

Riksdagspolitiker: ”Viktigt att stötta bygghandeln”

Nyheter

02 april 2020

NP Nilsson inleder samarbete med HIF

Nyheter

01 april 2020

Tillsammans bygger de bostäder i Borås

Nyheter

31 mars 2020

Corona: Max 50 personer gäller inte butiker

Nyheter

29 mars 2020

Fem bygghandlare: ”Så påverkas vi av Corona”

Nyheter

29 mars 2020

”Vi är beredda att snabbt agera om läget försämras”

Nyheter

29 mars 2020

Stark februarimånad i bygghandeln

Nyheter

29 mars 2020

Derome slår upp portarna i Karlskrona

Nyheter

26 mars 2020

Beijer släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19

Nyheter

26 mars 2020

Nu kommer XL-Hjälpen tillbaka

Nyheter

26 mars 2020

Logistik som förenklar byggplatsen

Nyheter

26 mars 2020

Kampanj för minska spridningen av Corona

Nyheter

17 mars 2020

Kesko förvärvar grossistföretag

Nyheter

17 mars 2020

Vården är prioritet för Beijer

Nyheter

17 mars 2020

De nomineras till Årets jobbskapare – igen

Nyheter

17 mars 2020

Deras första projekt med klimatpositiv betongstomme

Nyheter

16 mars 2020

Nu går startskottet för Deromes virkesexport till USA

Nyheter

16 mars 2020

Järnet ger fart i Hagforsbygden

Nyheter

15 mars 2020

Beijer skriver storkontrakt med Veidekke

Nyheter

11 mars 2020

Bygga åt idioter – en riktig säljsuccé. Men boktiteln har gjort många upprörda

Nyheter

11 mars 2020

Beijer först med ETIM-standard

Nyheter

11 mars 2020

Förbrukat byggmaterial får nytt liv

Nyheter

11 mars 2020

Hållbar hantering krävs vid impregnering

Nyheter

11 mars 2020

Historien om Bahco - Allt började med rörtången och skiftnyckeln

Nyheter

11 mars 2020

Missuppfattningar kring tryckimpregnerat virke ”Ger minst miljöpåverkan bland motsvarande alternativ”

Nyheter

11 mars 2020

Så kan bygghandeln optimera logistiken. Hållbarhet och lönsamhet går hand i hand

Nyheter

11 mars 2020

Ett positivt år för Beijer

Nyheter

04 mars 2020

Siktar på att bli marknadsledande, nu presenteras det nya förvärvet

Nyheter

04 mars 2020

Minskning i det fjärde kvartalet för Byggmax

Nyheter

03 mars 2020

Inspiration till att mura och putsa drömhuset

Nyheter

03 mars 2020

Badrumstrender vi minns

Nyheter

03 mars 2020

Bygghemmas portfölj fortsätter växa

Nyheter

03 mars 2020

Åter igen dags för Woody Byggmässa

Nyheter

19 februari 2020

Beijer slog rekord i Mustaschkampen

Nyheter

19 februari 2020

Branschuppmaning om att minska utsläpp

Nyheter

13 februari 2020

Lyckad hockeyfest i Globen

Nyheter

13 februari 2020

Derome satsar digitalt

Nyheter

13 februari 2020

De tog hem segern som årets leverantörspartner 2019

Nyheter

13 februari 2020

Flexits bostadsaggregat är nu Euroventcertifierade

Nyheter

12 februari 2020

De sänker sitt klimatavtryck med 20 procent

Nyheter

10 februari 2020

Derome öppnar nytt varuhus i Helsingborg

Nyheter

05 februari 2020

Beijer presenterade Tre Kronors trupp

Nyheter

05 februari 2020

Smart logistik frigör tid i byggprocessen

Nyheter

05 februari 2020

Kontorshus med återvunnet byggmaterial

Nyheter

05 februari 2020

Beijer och Tre Kronor samarbetar mot prostatacancer

Nyheter

06 november 2019

Byggmaterialhandlarna medverkade på Almedalsveckan

Nyheter

10 oktober 2019

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår