Bortsett från en del småfix så stod ekohuset klart strax innan påsk förra året.

Första steget var att röja fram plattan. Tillsammans med ekohusarkitekten Maria Block uppdaterades plan för att bygga in timmerstommen på ett så hållbart sätt som möjligt.

Själva plattan isolerades med Foamglas.

Köket inuti huset.

Ett av rummen inuti huset.

Stjärnorna ska bli planetskötare i världsklass. Förvandlade gammal timmerkoja till ekohus

Nyheter

Efter sina framgångsrika idrottskarriärer har armbrytaren Heidi Andersson och skidskytten Björn Ferry satt upp ett nytt mål. De ska leva ett fossilfritt liv om fem år. Klimatsmarta transporter är en del av det. En annan är det ekologiska hus som stod klart förra våren. Under byggnationen satte Heidi allt byggmaterial under klimatlupp.

Huset ligger vackert på en höjd, inbäddat av fjäll och med utsikt över Västansjöns isbelagda snötäcke. Det är idrottsprofilerna Heidi Andersson och Björn Ferrys gemensamma hållbarhetsprojekt. Eller rättare sagt; det är Heidi som hållit i bygget, medan Björn spelat andrafiolen, något han har varit fullt nöjd med. 

– Bygg du ekohuset så kommer jag och fikar när det är klart, sa Björn när Heidi drog igång projektet.

– Men ibland måste man vara två, till exempel när en byggställning ska monteras ned. Då är det bra att han funnits till hands, säger Heidi och ler mot Björn.

De har varit ett par sedan 2001 då de träffades på en julfest för hemvändare till Storuman. Heidi skulle vara konferencier och intervjua Björn på torget i Storuman med anledning av att han då tagit klivet från skidåkare till skidskytt och blivit uttagen för sitt första OS. Ett par månader blev de ett par. I Mästarnas mästare, där båda deltog 2016, berättade Björn i sin skämtsamma stil att han är gift med en livs levande Pippi Långstrump och att det var Heidi som bar honom över tröskeln på bröllopsnatten 2006…

Vi kliver in i familjens 77 kvadratmeter stora ekohus som ligger mitt emellan Tärnaby och Hemavan, cirka 13 mil från Storuman där de har sitt permanenta boende i ett radhus. Än så länge.

– Vår son Dante, som är åtta år, går i skolan i Storuman. Men när han flyttar hemifrån, ja då är det här vi bor, om du frågar mig. Jag ska bara övertyga Björn om det också, skrattar Heidi.

Fossilinventering

Avstampet mot det fossilfria livet togs 2015 i samband med det stora klimatmötet i Paris.

Strax innan Paris-avtalet var undertecknat tittade Heidi och Björn på varandra och ställde sig frågan; vad kan vi ha för målsättning när det gäller omställning, framtiden och fossilfrihet?

– Där och då satte vi upp målet att var fossilfria 2025 och att bli planetskötare i världsklass. Vi började med att göra en fossilinventering av vår livsstil och kom fram till att transporterna var den absolut största utsläppskällan, 77 procent av våra totala utsläpp. Därefter kom konsumtion, boende och maten. 

När leasingavtalet på den fossildrivna bilen gick ut ett år senare blev det en eldriven Tesla, trots att närmaste snabbladdare fanns 25 mil bort. Vid längre resor byttes flyg mot buss och tåg. Kortare sträckor klarades av med cykel, även på vintern eftersom hojarna försågs med dubbdäck. 

Konsumtionen håller man igen på genom att inte handla prylar i onödan och köpa på second hand. På mat försöker de vara självförsörjande så långt det går genom egen odling av grönsaker och att äta det viltköttet de själva skjuter, främst älg.

Så kom de då till boendet. Radhuset i Storuman, som drivs med kommunal fjärrvärme, är ett helt ok ur ett hållbarhetsperspektiv.  Men eftersom drömmen om att bo i ett ekohus mognat tog Heidi på sig projektledarrollen och kavlade upp ärmarna.

Barndomsdröm

– Jag var elva år när jag sa att jag skulle bli armbrytare och bo i ett ekologiskt hus när jag blev stor, berättar hon och fortsätter:

– När jag och Björn träffats slog vi ihop våra enskilda firmor till ett aktiebolag som vi gav namnet PTEH AB, det står för Pengar till ekohus AB. Så vi har alltid haft en gemensam dröm om att bo så här.

Där stugan i dag står påbörjade Björns föräldrar för 35 år sedan projektet att bygga en fritidsstuga. De kom så långt att det blev en gjuten platta och förberett för el, vatten och VVS. På halva plattan hann de också timra upp en gammal flottarkoja med plåttak, innan allt stannade av och naturen tog över. Hela projektet lades i en Törnrosasömn, träd växte in i och över bottenplattan. 

– Den såg ut som en grushög efter alla år av frostangrepp och träd med stammar på en diameter hade vuxit upp där. Det blev till att röja och bända bort dessa innan vi kunde fortsätta med att gjuta på den gamla plattan. Timmerstommen var i gott skick tack vare plåttaket och timret behövde bara bytas ut på några få ställen genom små ingrepp.

Virke från egen skog

 

 

Paret äger skogsarealer på ungefär 1 000 hektar som de naturligtvis sköter enligt hållbara skogsbrukets alla principer. Motorsågar och röjsågar de använder är eldrivna eller tankas med miljövänlig Aspen-bensin och kravet är det biobaserade drivmedlet HVO100 i tanken för de skogsmaskiner de tar hjälp av. Från denna skog fälldes träd som sågades till virke i ett eget sågverk i byn Ensamheten där Heidi är uppvuxen. I Ensamheten finns även en gammal hyvel på vilken delar av virket hyvlades till trallgolvet i kallfarstun och till den utvändiga panelen. Själva sågverket och hyveln drivs givetvis på HVO100.  

Heidi körde sedan materialet på släpkärra 13 mil med elbilen upp till ekohusbygget.

Lösullsisolering

Som isolering på bottenplattan och till markisolering användes Foamglas och Hasopor, tillverkat av glas som inte kan återvinnas. Prefabricerade väggar köptes från Stenbackens husfabrik i Piteå som skickade två snickare som byggde in timmerstommen, satte takstolarna på plats och sen tillsammans med Heidi lösullsisolerade med Termoträ träfiberisolering, gjord av gran och tall, i väggar och tak.

– Arkitekten Maria Block, som driver Block Arkitekter, har hjälpt oss med planeringen. Jag tycker själv det är ytterst välplanerat med 57 kvadratmeter boyta nere och sedan ett 20 kvadratmeter stort sovloft. Uppvärmningen är en Pertinger 60BU kökspanna med stekhäll ovanpå som värmer så gott som hela huset, vi behöver bara stötta till lite med elvärme från golvslingorna. 

Golvet är mörkgrå Offerdalsskiffer och detta material kommer även tillbaka i hall- och våtrumsdel. I timmerstommen och på sovloftet är det Baseco trägolv, ett företag som har sitt säte i grannkommunen Sorsele. Dit körde Heidi Teslan med släpvagn och hämtade golv, vägg- och takpanel.

– Eftersom väggarna är drygt 40 centimeter tjocka är huset välisolerat. 

Då husets läge är med ett berg i söder så fungerar det inte så bra med solpaneler på taket, utan dessa har placerats på Björns föräldrars tomt i centrala Storuman.

– Vi producerar el från februari till november och överskottet säljs till Storuman Energi. Anläggningen genererar på ett år 7 300 kilowattimmar vilket motsvarar 2 500 mils körning med elbil plus och då får vi ändå över till hushållselen.

Mysig timmerstock

Hon och Björn tycker att de har fått sitt hus precis som de vill ha det.

– Jag är speciellt nöjd med att vi lyckats bevara den gamla timmerstommen och att den framträder så mysigt i vårt sovrum och på toaletten, säger Heidi.

Utöver eget arbete har paret anlitat av ett flertal lokala hantverksföretag. 

Heidi har samtidigt varit en flitig kund hos byggmaterialhandlarna i närområdet och hon var noga med att det hon beställde var det bästa ur ett hållbarhetsperspektiv.

– Jag tog hjälp av Maria Block som checkade av alla material mot SundaHus-listan så att vi valde de som är skonsammast mot vårt ekosystem. Glädjande var att byggmaterialhandlarna i flera fall hade just det material jag ville ha på sina hyllor. Det visade sig även att en av hantverkarna använde en fogmassa som var så miljövänlig att den i det närmaste kunde klassificeras som livsmedel. När något jag behövde saknades hjälpte byggmateriabutikerna mig. Berglunds Järn i Hemavan och K-Bygg Fresks i Storuman fick listor med miljövänligt byggmaterial som jag ville att de skulle beställa hem. Det var till exempel FiboTrespo våtrumspanel, träullscement från Träullit, Moelvens Vänerply träskivor, masonitskivor, lindrev, fsc-märkt virke och så vidare.

Utanför boxen

Heidi hade också en ständig dialog med hantverkarna och hon var väl införstådd med att dessa gärna vill arbeta med material som de är vana vid. Men hon fick dem att tänka utanför boxen.

– Jag tycker att vi hade en bra dialog. När jag förklarade hur jag tänker kring fossilfritt och vilka material jag hittade blev de nyfikna och ville veta mer.

Samtidigt tycker Heidi att det finns saker som byggmaterialhandeln skulle kunna göra bättre för att underlätta hållbarhetsalternativet för konsumenterna.

– Det jag skulle vilja se i butikerna är en lista av den typ som SundaHus har där man på ett enkelt sätt kan se vad byggmaterialet innehåller och vad som är bäst för miljön.

Hon tycker också att byggmaterialhandeln skulle addera sitt tjänsteutbud med uthyrning, främst då av maskiner som vanliga privatpersoner använder sällan.

– Det blir bättre ur ett hållbarhetsperspektiv än att köpa exempelvis en sticksåg, tigersåg eller liknande som blir liggande i flera år efter att projektet är slutfört. Och när man väl ska använda den igen saknas sågbladen.

Fakta om Heidi Anderssons och Björn Ferrys ekohus

 Trästommen är av Masonite Beams och träfiberisolering från Termoträ. Prefabricerade väggar kommer från Stenbackens husfabrik i Piteå.

Fasaden är stående slätpanel.

Fönster och glasdörrar är av trä.

Våtrumsväggar är Fibo Trespo, det vill säga plywoodskivor där ytskiktet även fungerar som tätskikt.

Takmaterial är pannplåt.

Golvet i hall- och våtrumsdel är mörkgrå Offerdalsskiffer (vildlagd) från Minera.

Köksinredning är av massiv furu i stommar och med fasade björkluckor, tillverkade på Lidéns Snickeri i Glommersträsk.

Köksbänk kommer från Eco by Cosentino där cirka 75 procent av materialet är återvunnet (från gamla tvättställ, speglar etc).

En kökspanna från Pertinger värmer stugan med egen ved, elden syns genom en glasruta. Ovanpå spisen finns en stekhäll, och det finns även en bakugn i den.

Toalettstolen är en snålspolande EcoFlush.

Källa: Block Arkitekter.

 

Vältränad i företagsköp

Nyheter

26 oktober 2020

NCC förlänger sitt rikstäckande avtal med Ahlsell

Nyheter

23 oktober 2020

Elitfönster reducerar energispillet med 30 procent

Nyheter

23 oktober 2020

Ireno ska förbättra relationen mellan hantverkare och kunder

Nyheter

22 oktober 2020

Derome förvärvar BMS

Nyheter

22 oktober 2020

Gasellprisvinst för Lindgrens Bygg & Järn

Nyheter

21 oktober 2020

Ännu ett nytt centralt avtal till Woody

Nyheter

19 oktober 2020

"De tidigare mörka prognoserna har ljusnat något”

Nyheter

15 oktober 2020

XL-Bygg presenterar proffsens hemmaplan

Nyheter

15 oktober 2020

Ny marknadschef på Bolist/Järnia

Nyheter

12 oktober 2020

Byggmax har öppnat ny butik i Höör

Nyheter

12 oktober 2020

”Det är kul att gå till jobbet varje dag”

Nyheter

09 oktober 2020

Hultafors lanserar ergonomiska skruvmejslar

Nyheter

09 oktober 2020

Woody väljer helt bort satsning på egna märkesvaror

Nyheter

08 oktober 2020

Optimera köper ytterligare butiker i Småland

Nyheter

06 oktober 2020

Würth öppnar butik i Eskilstuna

Nyheter

05 oktober 2020

Bauhaus öppnar nytt varuhus i Växjö

Nyheter

05 oktober 2020

”Hjälp kunderna med färdiga lösningar, inte bara produkter”

Nyheter

02 oktober 2020

Storsatsning på cirkulär emballageplast i byggbranschen

Nyheter

01 oktober 2020

Nytt nordiskt klimatprojekt ska minska plåtspillet

Nyheter

30 september 2020

Beijers nya logotyp sätter hantverkaren i fokus

Nyheter

29 september 2020

Ahlsell blir ny huvudsponsor till Vasaloppet

Nyheter

29 september 2020

Ny kedjechef till XL-Bygg

Nyheter

25 september 2020

Största affären i Deromes historia

Nyheter

24 september 2020

Nya Youtube-satsningen ”Dom kallar oss hantverkare” sätter proffsen i fokus

Nyheter

24 september 2020

Derome förvärvar två starka aktörer i Småland

Nyheter

23 september 2020

Ingen höjning av ROT-avdraget i höstbudgeten

Nyheter

21 september 2020

Woody satsar framåt med ID kommunikation

Nyheter

16 september 2020

Nya produkter för gjutningar med höga krav

Nyheter

16 september 2020

Optimera köper företag i Småland

Nyheter

16 september 2020

Byggarnas Partner och HLL startar samarbete

Nyheter

15 september 2020

Woody stärker erbjudandet genom avtal med Festool

Nyheter

15 september 2020

Derome satsar i Tanumshede

Nyheter

14 september 2020

Ahlsell lanserar konceptet Hälsa och Säkerhet

Nyheter

14 september 2020

Effektivare bygglogistik med Track och Tracesystemet

Nyheter

14 september 2020

Vinnarna av XL-Hjälpen 2020 är korade

Nyheter

11 september 2020

Ny rekrytering för Essve

Nyheter

10 september 2020

Svenskt Trä blir Sustainability Partner till Stockholm Furniture & Light Fair

Nyheter

10 september 2020

Grohe lanserar webbinarium för branschen

Nyheter

10 september 2020

Han blir ny kedjechef för Bolist/Järnia

Nyheter

09 september 2020

Skånesatsningen fortsätter för Derome

Nyheter

08 september 2020

Woody väljer Additude som ny digital partner

Nyheter

07 september 2020

”Vi vill ta fler marknadsandelar online"

Nyheter

03 september 2020

Politisk öppning för höjt ROT-avdrag

Nyheter

03 september 2020

Bostadsmarknaden klarar sig bättre än befarat

Nyheter

03 september 2020

Kesko stänger varuhus i Sundsvall

Nyheter

03 september 2020

Kesko Sverige förvärvar Bygg & Interiör

Nyheter

02 september 2020

Debatt: Återställ Rot-avdraget och höj beloppet

Nyheter

01 september 2020

Nya delägare och butiker till Woody

Nyheter

01 september 2020

Byggmax öppnar butik i Leksand

Nyheter

31 augusti 2020

Bolist slår upp portarna i Sunne

Nyheter

28 augusti 2020

Bygma förvärvar VA-laget i Boden

Nyheter

25 augusti 2020

Pandemin stoppar medverkan för Grohe

Nyheter

21 augusti 2020

Ett grönare val med klimatpositiva byggprodukter

Nyheter

18 augusti 2020

Betongstomme till bostadsprojekt i Köpenhamn

Nyheter

14 augusti 2020

XL-Bygg Palms rekryterar ny VD från Beijer

Nyheter

10 augusti 2020

Den nya vägg- och takslipen från Festool

Nyheter

07 augusti 2020

Dansk hantverkarfavorit gör charmoffensiv i Sverige

Nyheter

04 augusti 2020

Lindab förvärvar marknadsledaren på rektangulära ventilationskanaler

Nyheter

29 juli 2020

Kraftig tillväxt i byggmaterialhandeln under andra kvartalet 2020

Nyheter

24 juli 2020

Interface LVT-golv innehåller nu återvunnet material

Nyheter

22 juli 2020

Enkel kantslipning

Nyheter

17 juli 2020

Nya förbättrade Unidrain Custom Hörn

Nyheter

17 juli 2020

Renoveringsviljan ökar kraftigt under pandemin

Nyheter

13 juli 2020

Kesko stärker sin position i Norden

Nyheter

13 juli 2020

Ahlsell i omfattande logistikuppdrag för Mälarsjukhuset

Nyheter

09 juli 2020

Lönsam tillväxt gav all-time-high i Tingsryd/Urshult

Nyheter

09 juli 2020

Apotea: Effektivitet vägen till lyckad e-handel

Nyheter

03 juli 2020

SHL och Bauhaus förlänger avtalet

Nyheter

03 juli 2020

Över 1200 nomineringar inskickade till XL-Hjälpen

Nyheter

01 juli 2020

Nu byggs Beijers nya IT-organisation

Nyheter

29 juni 2020

En förändringsresa genom en pandemi

Nyheter

24 juni 2020

Woody skriver nytt centralt avtal

Nyheter

23 juni 2020

Mestergruppen Sverige växer när Bolist och Järnia öppnar fler butiker

Nyheter

22 juni 2020

Efter branden – nu öppnar Bygmas nya butik i Umeå

Nyheter

22 juni 2020

Han blev utsedd till Årets Entreprenör

Nyheter

22 juni 2020

Här är årets 23 Bygmastipendiater

Nyheter

19 juni 2020

Happy Homes ansluter till Byggmaterialhandlarna

Nyheter

19 juni 2020

Filip Persson är årets Bygmastipendiat i Örnsköldsvik

Nyheter

17 juni 2020

Han är ny programledare för Beijers podd ”Bygga åt idioter”

Nyheter

17 juni 2020

Samarbetar för effektivare byggplatslogistik

Nyheter

12 juni 2020

Här är årets Bygmastipendiat i Lycksele

Nyheter

11 juni 2020

Sifoundersökning: Åtta av tio husägare planerar att bygga i sommar

Nyheter

09 juni 2020

Han blir Bygmas nya HR-chef

Nyheter

09 juni 2020

Årets Bygmastipendiater i Västerås utsedda

Nyheter

09 juni 2020

Rekordförsäljning för Bolist e-handel och Bolist Logistik AB

Nyheter

09 juni 2020

Coronaanpassad utdelning när Bygmastipendiet delades ut

Nyheter

08 juni 2020

Beijer störst i Sverige på PEFC-certifierat virke

Nyheter

08 juni 2020

NP Nilsson satsar vidare med ny anläggning

Nyheter

08 juni 2020

Finja Betongs hållbarhetsrapport för 2019

Nyheter

05 juni 2020

Årets Bygmastipendiater i Umeå utsedda

Nyheter

05 juni 2020

”Höj Rot-avdraget till 50 %”

Nyheter

01 juni 2020

Peab och Beijer tecknar nytt avtal

Nyheter

27 maj 2020

Byggarnas skriver avtal med Malmqvist och Co. Byggnads

Nyheter

27 maj 2020

Beijer tecknar avtal med JM kring byggförnödenheter

Nyheter

27 maj 2020

Ny styrelse för Bolists och XL-Byggs bolag

Nyheter

26 maj 2020

Vindö Byggvaror i Stockholms skärgård: ”På sommaren byggs det färre hus och fler kaninburar”

Nyheter

26 maj 2020

Enklare än någonsin att Koppla säkert

Nyheter

26 maj 2020

Beijer ställer om - kör sin Byggmässa digitalt

Nyheter

25 maj 2020

Han blir ny försäljnings- och marknadschef på Woody

Nyheter

23 maj 2020

Beijers Kundklubb får ännu mera muskler

Nyheter

18 maj 2020

Woody värvar delägare från Bolist

Nyheter

18 maj 2020

Ny marknadschef på XL-Bygg

Nyheter

12 maj 2020

XL-Bygg hjälper Volvo att tillverka skyddsförkläden till hemsjukvården

Nyheter

12 maj 2020

Bygghandelskedjan öppnar dörrarna till ny butik

Nyheter

12 maj 2020

Bygma stärker greppet om Norrland – anställer nya platschefer i Skellefteå och Sundsvall

Nyheter

12 maj 2020

Sanitetsleverantören uppnår koldioxidneutral produktion

Nyheter

12 maj 2020

Derome: Fossilfria transporter i Ytterby

Nyheter

10 maj 2020

Grönt ljus för XL-Byggs samgående med Bolist

Nyheter

10 maj 2020

XL-Bygg fortsätter sin expansiva etableringsplan

Nyheter

04 maj 2020

Woody skriver nytt flerårsavtal med Peab

Nyheter

04 maj 2020

Byggmaterialindex: Kraftigt ökad försäljning under mars

Nyheter

24 april 2020

Hilti utses återigen till Sveriges bästa arbetsplats och kulturbärare

Nyheter

23 april 2020

XL-Bygg etablerar nytt i Mölndal

Nyheter

23 april 2020

Företagen tecknar samarbetsavtal på både bygg- och järnvaror

Nyheter

23 april 2020

Finja Betongs nya golvsortiment, nu i bygghandeln

Nyheter

17 april 2020

Derome håller hjulen rullande

Nyheter

16 april 2020

NP Nilsson slår upp portarna i Helsingborg

Nyheter

07 april 2020

Bygma rekryterar nyckelkompetens kring tung infästning

Nyheter

03 april 2020

Framgång i bygget av Förskolan Hoppet - klimatpåverkan ner 70 procent

Nyheter

02 april 2020

Ny digital kanal från Byggarnas Partner

Nyheter

02 april 2020

Woody värvar ny delägare från Bolist

Nyheter

02 april 2020

Corona: Nya råd för handeln

Nyheter

02 april 2020

Riksdagspolitiker: ”Viktigt att stötta bygghandeln”

Nyheter

02 april 2020

NP Nilsson inleder samarbete med HIF

Nyheter

01 april 2020

Tillsammans bygger de bostäder i Borås

Nyheter

31 mars 2020

Corona: Max 50 personer gäller inte butiker

Nyheter

29 mars 2020

Fem bygghandlare: ”Så påverkas vi av Corona”

Nyheter

29 mars 2020

”Vi är beredda att snabbt agera om läget försämras”

Nyheter

29 mars 2020

Stark februarimånad i bygghandeln

Nyheter

29 mars 2020

Derome slår upp portarna i Karlskrona

Nyheter

26 mars 2020

Beijer släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19

Nyheter

26 mars 2020

Nu kommer XL-Hjälpen tillbaka

Nyheter

26 mars 2020

Logistik som förenklar byggplatsen

Nyheter

26 mars 2020

Kampanj för minska spridningen av Corona

Nyheter

17 mars 2020

Kesko förvärvar grossistföretag

Nyheter

17 mars 2020

Vården är prioritet för Beijer

Nyheter

17 mars 2020

De nomineras till Årets jobbskapare – igen

Nyheter

17 mars 2020

Deras första projekt med klimatpositiv betongstomme

Nyheter

16 mars 2020

Nu går startskottet för Deromes virkesexport till USA

Nyheter

16 mars 2020

Järnet ger fart i Hagforsbygden

Nyheter

15 mars 2020

Beijer skriver storkontrakt med Veidekke

Nyheter

11 mars 2020

Bygga åt idioter – en riktig säljsuccé. Men boktiteln har gjort många upprörda

Nyheter

11 mars 2020

Beijer först med ETIM-standard

Nyheter

11 mars 2020

Förbrukat byggmaterial får nytt liv

Nyheter

11 mars 2020

Hållbar hantering krävs vid impregnering

Nyheter

11 mars 2020

Historien om Bahco - Allt började med rörtången och skiftnyckeln

Nyheter

11 mars 2020

Missuppfattningar kring tryckimpregnerat virke ”Ger minst miljöpåverkan bland motsvarande alternativ”

Nyheter

11 mars 2020

Så kan bygghandeln optimera logistiken. Hållbarhet och lönsamhet går hand i hand

Nyheter

11 mars 2020

Ett positivt år för Beijer

Nyheter

04 mars 2020

Siktar på att bli marknadsledande, nu presenteras det nya förvärvet

Nyheter

04 mars 2020

Minskning i det fjärde kvartalet för Byggmax

Nyheter

03 mars 2020

Inspiration till att mura och putsa drömhuset

Nyheter

03 mars 2020

Badrumstrender vi minns

Nyheter

03 mars 2020

Bygghemmas portfölj fortsätter växa

Nyheter

03 mars 2020

Åter igen dags för Woody Byggmässa

Nyheter

19 februari 2020

Beijer slog rekord i Mustaschkampen

Nyheter

19 februari 2020

Branschuppmaning om att minska utsläpp

Nyheter

13 februari 2020

Lyckad hockeyfest i Globen

Nyheter

13 februari 2020

Derome satsar digitalt

Nyheter

13 februari 2020

De tog hem segern som årets leverantörspartner 2019

Nyheter

13 februari 2020

Flexits bostadsaggregat är nu Euroventcertifierade

Nyheter

12 februari 2020

De sänker sitt klimatavtryck med 20 procent

Nyheter

10 februari 2020

Derome öppnar nytt varuhus i Helsingborg

Nyheter

05 februari 2020

Beijer presenterade Tre Kronors trupp

Nyheter

05 februari 2020

Smart logistik frigör tid i byggprocessen

Nyheter

05 februari 2020

Kontorshus med återvunnet byggmaterial

Nyheter

05 februari 2020

Beijer och Tre Kronor samarbetar mot prostatacancer

Nyheter

06 november 2019

Byggmaterialhandlarna medverkade på Almedalsveckan

Nyheter

10 oktober 2019

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår