Valet av bransch är inget Karin Smirnoff ångrar. Det traditionella och konservativa är en tydlig kontrast till den andra delen av hennes yrkesliv.

Författaren och företagaren Karin Smirnoff: ”Min största styrka är att jag är orädd”

Nyheter

Karin Smirnoff är författaren som har tagit Sverige med storm. Med en nyfikenhet inför att lära sig nya saker försätter hon sig ofta i nya sammanhang. Tillsammans med Torbjörn Renling köpte hon träindustriföretaget Componenta Wood 2013, utan att ha några som helst erfarenheter från branschen.

Karin Smirnoff hade länge arbetat med att skriva kundtidningar och längtade efter att göra något annat. Exakt vad visste hon inte, mer än att hon ville verka i en mansdominerad bransch.

– Jag hade tidigare drivit olika företag inom stereotypt kvinnliga branscher och kände att möjligheterna för vad som gick att göra där var väldigt begränsade. Sedan älskar jag att ta mig an sådant jag inte riktigt behärskar. Det är både roligt och utvecklande. Min största styrka är att jag är orädd, säger hon.

Vid köpet av Componenta Wood var företaget en trävarufabrik, men efter ett par år gjordes valet att sälja fabriken. I dag håller sig företaget till försäljning, med produkttillverkning hos lokala entreprenörer, främst Spikab i Älvsbyn.

Componenta Wood är förhållandevis litet, med en årsomsättning på 2,5–3 miljoner kronor. Fokus ligger på försäljning av limträprodukter till byggvaruhandeln, främst komponenter till altanbyggen. Huvudprodukten är högkvalitativa limträstolpar.

– Vi är ett Sverigebaserat företag med tillverkning i Sverige och råvaror från miljömärkt och certifierad skog. Eftersom vi tar all råvara från norra Norrbotten och har skickliga tillverkare håller våra produkter väldigt hög kvalitet. Antalet reklamationer ligger på kanske en eller två om året. Man skulle kunna säga att hög kvalitet är vår nisch, säger Karin Smirnoff.

Karin Smirnoff driver bolaget tillsammans med Torbjörn Renlings brorsson, Per Renling, som tidigare arbetat som snickare.

– Per och jag är de enda anställda i bolaget. Han är vår säljare och kundkontakt, medan jag har hand om mer administrativa uppgifter. Min yngste son Nicolai är också med på ett hörn och vid behov tar vi in extern hjälp, säger Karin Smirnoff.

Trävarubranschen, i synnerhet tillverkningsindustrin, är väldigt mansdominerad, men Karin Smirnoff tycker att de flesta män är positiva till att det kommer in fler kvinnor.

– Det behövs tid och systematiskt jämställdhetsarbete för att få in fler kvinnor i ledande positioner. När det gäller tillverkningen inom träindustribranschen är den bullrig, dammig, enformig och fysiskt krävande vilket nog inte tilltalar kvinnor på samma sätt som män, säger Karin Smirnoff.

Valet av bransch är inget Karin Smirnoff ångrar. Det traditionella och konservativa är en tydlig kontrast till den andra delen av hennes yrkesliv.

– Jag upplever att det blir en ganska bra balans mellan mina två roller, där jag får utlopp för olika saker. Författarlivet är fritt, rörligt, kreativt och intellektuellt stimulerande. Componenta är mer statiskt, även om själva produktutvecklingen kan vara kreativ, säger hon.

Författandet

Genomslaget som författare kom 2018, med boken Jag for ner till bror. Boken kom att bli den första i trilogin om Jana Kippo. De två uppföljarna Vi for upp med mor och Sen for jag hem gavs ut 2019 respektive 2020. Karin Smirnoff har hyllats och prisats för böckernas unika språk och för sin realistiska skildring av arbetarklassen. I november 2020 vann hon 2021 års Ivar Lo-pris, bland annat för att ha ”förverkligat kollektivromanen som genre”.

– För mig var det förvånande att jag ens tog sig genom nålsögat och blev utgiven. Det är så svårt att veta om det man skriver är tillräckligt bra för en mottagare, säger Karin Smirnoff. 

Hon berättar att den första och andra boken var skolprojekt som kom till på författarskolan vid Lunds universitet.

– Böckerna var egentligen bara något jag totade ihop under min första termin där. Att de skulle komma att bli så stora som de blivit hade jag aldrig trott. När den första boken började att sälja bra tänkte jag först att ”wow nu har den sålt i 10 000 exemplar”, sedan växte det till att ”oj nu är det 25 000” och i dag har de tre böckerna tillsammans sålt en halv miljon exemplar. Det är otroligt kul att ha blivit bästsäljande och nu ska ju böckerna också översättas till flera språk och bli en tv-serie, säger Karin Smirnoff.

När blev skrivandet en stor del av dig?

– Jag har nog alltid skrivit i någon form, men i tonåren blev skrivandet allt mer seriöst. Genom ett jobb på en ungdomsredaktion i Södertälje fick jag in en fot i journalistiken. Där bestämde jag mig för att jag ville jobba med skrivande i någon form. Jag tror jag var drygt 20 när jag gick min första författarutbildning. Journalistiken är det jag har levt på och så länge barnen varit små har jag inte velat förändra situationen för mycket, av rädsla för att hamna i ett läge där jag inte kan försörja mig. Det är egentligen inte förrän nu, när barnen är stora och klarar sig själva, som jag känner mig fri och har velat gå in helhjärtat i författandet. För det är mycket att vara inne i en bubbla. Även om jag inte på något sätt är ensam i mitt liv så är det väldigt egocentriskt med konstnärligt utövande. Det spelar liksom ingen roll vilken konstform man väljer så är det någonting att gå upp i som blir en sorts passion och som kan vara svårt att kombinera med annat. 

Hur har Jana Kippo förändrat ditt liv?

– Jag har rest med mina böcker nästan oavbrutet i två år och turnerat runt i Sverige mellan bibliotek, litteraturfestivaler, kyrkor och vad som helst egentligen. Det är inte så att bara för att böckerna har genererat pengar så förändras mitt liv och blir otroligt avancerat med utlandsresor hela året och annat som folk kan drömma om. Jag är inte så intresserad av den typen av liv. Det viktigaste för mig är fortfarande att få vara med människor jag tycker om, att min familj får vara frisk, att vara i skogen och att kunna göra enkla saker som att läsa eller måla.

Hur gör du för att få ihop livspusslet med två tidskrävande yrken och en familj som är spridd över Sverige?

– Böckerna tar väldigt mycket av min tid. De som drabbas mest av det här är min familj, som jag missköter ganska hårt. Det är inte så att de lider av det, men det är tråkigt och blir liksom avigsidan med det hela. Jag och min son bor i Stockholm, mina två döttrar och mitt barnbarn i Umeå, min särbo Tobbe i Piteå och min 90-åriga mamma i Ånäset. Hade vi inte levt i en pandemi hade de kunnat komma ner till mig, men nu blir det inte att vi ses så ofta. Tobbe och jag har bara träffats en helg på hela hösten. Vi försöker att hålla en nära kontakt via telefon och videosamtal, som resten av Sverige i dessa tider.

Hur har du påverkats av Coronapandemin i dina yrkesroller?

– Vi har haft mer att göra på Componenta eftersom folk har stannat hemma och byggt, men i mitt skrivande har det inte spelat så stor roll för jag har haft tur och fått behålla de flesta av mina inbokade uppdrag. Ekonomiskt sett har det inte blivit något stort bortfall. För många kulturarbetare har det varit en hård tid, särskilt för dem som levt på framträdanden. I november, när restriktionerna utökades igen, tog allt tvärstopp vilket för min del var ganska skönt. Mitt största problem annars är att hitta tid att vara i fred.

Vilka är dina styrkor i de olika yrkesrollerna?

– I skrivandet är det väl att jag är bra på att skriva, för jag har ju trots allt skrivit böcker som folk vill läsa. Som arbetsgivare är det kanske att jag har stor tillit, är ganska flexibel och inte freakar ur om det händer något. Jag ger Per stor frihet att sköta sitt jobb och litar helt på att han gör sitt bästa. För personer som är vana vid att chefer har järnkoll på allting kan det vara svårt med sådan frihet, och när anställda inte tar sitt ansvar kan det straffa sig att leda på det viset. Jag skulle inte påstå att jag har varit någon mirakelföretagare på något sätt, men för mig är det en styrka att vara orädd och att inte oroa mig för saker i onödan, samtidigt som egenskaperna gör att jag ofta har ganska kul. 

Vad har du för planer för framtiden?

– Min familj ställer frågan hela tiden och jag vet aldrig vad jag ska svara. Det händer nya saker hela tiden som kastar om riktningen. Nu när mina böcker översätts till andra språk och blir serie kan det bli så att mitt författarskap upptar ännu mer tid, med fler resor och författarbesök. Om så blir fallet får vi se hur livspusslet går ihop. I samband med att mina böcker blev stora väckte vi frågan om att sälja Componenta, vilket kommer att göras om det krävs, men i nuläget fungerar det bra att balansera företagandet och författandet. Det blir att hålla på med två olika former av cellulosa. 

– Inom skrivandet får vi se om jag återgår till Jana Kippo. Karaktärerna känns fortfarande nära och när jag är ute och pratar om henne hela tiden börjar även jag att undra vad som hände med henne sedan. Kanske känns det bara svårt att klippa banden till allt för att jag är uppe i det så mycket. Just nu skriver jag på ett annat projekt, som jag egentligen har hållit på med mycket längre än med Kippo-trilogin. Den första delen kommer att ha en elvaårings berättarröst vilket kräver en hel del research. Hela projektet är mödosamt eftersom det ligger nära mig själv. Det här handlar om att ta avstamp i något som är en barndomsgrej för att sedan föra in det i litteraturen så att det blir intressant att läsa. Det fungerar inte litterärt om man tar en berättelse från sitt eget liv och skriver den rakt av. Det blir inte litteratur, det blir dagbok eller något.

Om Karin Smirnoff

Ålder: 56 år.

Familj: Döttrarna Joanna (32 år) och Sissela (21 år), sonen Nicolai (19 år), särbon Torbjörn Renling, en hund och fyra katter.

Bor: På söder i Stockholm med sonen Nicolai och i Hertsånger.

Yrke: Författare och vd för Componenta Wood och Karin Smirnoff AB.

Gör på fritiden: Tränar karate med svart bälte sedan många år tillbaka, går promenader, är med kompisar, målar, läser och skriver.

Bästa egenskaper: Jag är orädd, fördomsfri, inte småsint och hyfsat bra på att vårda mina vänskapsrelationer.

Gör om fem år: Jag tycker om känslan av att gå med livet och bara vara, utan bucketlists och sådan skit. Det kommer i alla fall bara att hända en massa saker som jag inte är beredd på. Det i sig är det som är livet. Det jag tror och hoppas är att jag kommer att skriva, träna, måla och läsa även då.

Om Componenta Wood

Piteåföretaget grundades på 80-talet och köptes upp av Karin Smirnoff och Torbjörn Renling 2013. Sedan dess har verksamheten gått från att ha tillverkning i egen fabrik till att enbart syssla med B2B-försäljning av limträprodukter, främst stolpar och altankomponenter. Träråvaran tas från långsamväxande skog i norra Norrbotten, vilket gör att produkterna håller hög kvalitet. Företaget har två anställda och omsätter 2,5–3 miljoner kronor om året.

Annons:

Woody förstärker sin nya säljorganisation

Nyheter

04 mars 2021

Beijer jobbar mot en klimatneutral byggsektor

Nyheter

03 mars 2021

XL-Bygg satsar på regionala byggföretag

Nyheter

01 mars 2021

Beijer förvärvar Mälarträ i Enköping

Nyheter

01 mars 2021

Bygma förstärker inköpssidan

Nyheter

01 mars 2021

Ventilation, lika viktigt som tak och grund

Nyheter

25 februari 2021

Beijer positionerar sig för vidare tillväxt

Nyheter

25 februari 2021

Ahlsells byggdivision går in i nordiskt samarbete med Peab

Nyheter

25 februari 2021

Bo Andrén AB blev årets leverantörspartner 2020

Nyheter

24 februari 2021

XL-Bygg anläggningar ska certifieras enligt PEFC & FSC

Nyheter

23 februari 2021

Beijer storsatsar på utbildningar

Nyheter

23 februari 2021

Beijer överträffade marknaden 2020

Nyheter

22 februari 2021

K-Rauta lanserar kulörer tillsammans med Jessica Hoffmann

Nyheter

22 februari 2021

Nytt sortiment för tung infästning

Nyheter

22 februari 2021

Kesko Sverige gjorde ett starkt 2020

Nyheter

22 februari 2021

Hon blir ny hållbarhetschef på Derome

Nyheter

18 februari 2021

NP Nilsson kliver upp som Guldpartner till Rögle BK

Nyheter

17 februari 2021

Storstjärnor besökte Beijer Hockey Studio

Nyheter

17 februari 2021

Happy Homes slår branschindex

Nyheter

16 februari 2021

Ecophon lanserar återvinningstjänst för en mer cirkulär byggbransch

Nyheter

16 februari 2021

David Ekholm: ”Mina kollegor är mitt lag”

Nyheter

15 februari 2021

Mestergruppen och XL-Bygg förvärvar tillsammans

Nyheter

12 februari 2021

Finja Betong lanserar produktguider med Björn Christiernsson

Nyheter

11 februari 2021

Kraftig uppgång för Mestergruppen Sverige AB

Nyheter

09 februari 2021

Byggmaterialhandlarna gratulerar Märta Stenevi till nya jobbet som bostadsminister

Nyheter

05 februari 2021

”Att köpa byggvaror är inte som att köpa mjölk”

Nyheter

05 februari 2021

Würth gjorde nytt försäljningsrekord under 2020

Nyheter

05 februari 2021

Grohe lanserar den digitala plattformen Grohe X

Nyheter

04 februari 2021

XL-Bygg sponsrar svenska handbollslandslaget

Nyheter

04 februari 2021

Byggmax öppnar i Finspång

Nyheter

03 februari 2021

Så har e-handeln påverkats av Corona

Nyheter

03 februari 2021

Derome investerar 300 miljoner i ökad virkesproduktion

Nyheter

03 februari 2021

Optimera utökar i Skåne

Nyheter

02 februari 2021

Mestergruppen Sverige förvärvar XL-Bygg i Kalmar

Nyheter

02 februari 2021

Bauhaus öppnar nytt varuhus i Umeå

Nyheter

01 februari 2021

Bolist tar marknadsandelar

Nyheter

01 februari 2021

Företaget Freightbag expanderar

Nyheter

01 februari 2021

JSB och Beijer Byggmaterial tecknar nytt flerårigt avtal

Nyheter

28 januari 2021

XL-Bygg ökar kraftigt på marknaden

Nyheter

28 januari 2021

Bygma rekryterar från konkurrent till platschefsposition i Danderyd

Nyheter

27 januari 2021

Byggmaterialhandeln hade ett starkt 2020

Nyheter

27 januari 2021

Nya arbetstillfällen när Derome öppnar i Vara

Nyheter

25 januari 2021

Svenska Trävarugruppen säljer Grimslöv Trä & List till EHL-gruppen

Nyheter

23 januari 2021

Emma Eriksson har hamrat sig fram på Instagram

Nyheter

22 januari 2021

Fast och Heco satsar framåt tillsammans

Nyheter

20 januari 2021

Finja Betong blir huvudleverantör till Woody

Nyheter

20 januari 2021

Badrumstrenderna 2021

Nyheter

20 januari 2021

Mestergruppen öppnar sitt centrallager för alla XL-Byggs butiker

Nyheter

19 januari 2021

28-åriga Rasmus bygger en Grand Design

Nyheter

15 januari 2021

Borgunda Bygghandel förvärvar majoriteten i Skövdevillan

Nyheter

12 januari 2021

Byggmax i Trollhättan flyttar

Nyheter

12 januari 2021

Hultafors Group lanserar CLC Work Gear på den europeiska marknaden

Nyheter

11 januari 2021

Byggarnas Partner inleder samarbete med Turebergs

Nyheter

11 januari 2021

Stark Group får ny ägare

Nyheter

08 januari 2021

Hökerum Bygg bygger hållbart åt ByggVesta

Nyheter

07 januari 2021

Han har skrivit framgångsreceptet för en lyckad kedja

Nyheter

04 januari 2021

Skapar egen hockeystudio - följer Tre Kronor under Beijer Hockey Games

Nyheter

04 januari 2021

XL-Bygg ger tillbaka till civilsamhället genom XL-Hjälpen

Nyheter

21 december 2020

Johan Lind blir ny vd på Hökerum Bygg

Nyheter

18 december 2020

Masonite Beams slår nya rekord i Sverige

Nyheter

18 december 2020

Ny utgåva av Vilma blir mer hållbar

Nyheter

17 december 2020

Derome växlar upp med ny bygg- och industrihandel i Värnamo

Nyheter

16 december 2020

Han blir delägare i det danska byggföretaget Interplan

Nyheter

15 december 2020

Peter Lindström, vd för Bygma: ”Kompetensnivån i branschen behöver höjas”

Nyheter

15 december 2020

Enklare att beräkna hur återbrukat byggmaterial påverkar klimatet

Nyheter

15 december 2020

XL-Bygg lanserar ny e-handel

Nyheter

14 december 2020

Beijer förstärker varuhuset i Bromma

Nyheter

10 december 2020

Derome startar maskinuthyrning

Nyheter

09 december 2020

Beijer anställer Head of Communications

Nyheter

09 december 2020

Ett offentligt register för bostadsrätter ska ge stärkt skydd för bostadsrättshavare och köpare

Nyheter

08 december 2020

Ahlsells nya anläggning i Norrköping är en av Sveriges största

Nyheter

08 december 2020

Bygma gör Dana Lim till ny huvudleverantör

Nyheter

07 december 2020

XL-Bygg expanderar i västra Sverige

Nyheter

04 december 2020

Ett friskt hus för en sund kropp

Nyheter

04 december 2020

Byggmax öppnar på Öland sommaren 2021

Nyheter

03 december 2020

Würth öppnar butik i Borås

Nyheter

03 december 2020

Ett lyckat generationsskifte gjorde Allert Järn och Bygg till Superföretag

Nyheter

02 december 2020

Ny regionchef för Derome

Nyheter

02 december 2020

Derome har Sveriges bästa styrelseordförande

Nyheter

01 december 2020

Carlenskogs gör all time high

Nyheter

30 november 2020

Burträsk Järn & Färg utses till Årets Superföretag 2020

Nyheter

30 november 2020

Derome bygger 116 hyreslägenheter i Norrköping

Nyheter

30 november 2020

Rockwool återvinner isolering från Skaraborgs sjukhus

Nyheter

27 november 2020

Woody väljer huvudleverantörer inom infästning

Nyheter

25 november 2020

Elitfönster ansluter till Byggföretagens Färdplan för nollutsläpp av växthusgaser

Nyheter

25 november 2020

Miljön i fokus när Derome investerar i fjärrvärme

Nyheter

24 november 2020

Färgsättarens tips för ett trendigt och trivsamt hem

Nyheter

23 november 2020

Tibro Byggvaror är senaste tillskottet för XL-Bygg

Nyheter

23 november 2020

Bygghandeln förstärker marknadsgruppen

Nyheter

19 november 2020

Beijer bygger nytt varuhus i Haninge

Nyheter

19 november 2020

XL-Bygg Kungsbacka har störst tillväxt bland XL-butikerna

Nyheter

18 november 2020

Nya trädäck motsvarande 350 fotbollsplaner

Nyheter

17 november 2020

Branschgemensamt sortiment för trävaror växer

Nyheter

16 november 2020

Derome öppnar anläggning i Trelleborg

Nyheter

16 november 2020

Återbruk av tegel gav Woodys hållbarhetspris

Nyheter

16 november 2020

Konkurs för XL-Byggs delägare i Tibro

Nyheter

11 november 2020

Happy Homes redovisar stark tillväxt under 2020

Nyheter

11 november 2020

NP Nilsson Express öppnar i Halmstad

Nyheter

11 november 2020

Möt XL-Byggs nya kedjechef: ”Min målsättning är att skapa mervärde för våra delägare”

Nyheter

10 november 2020

Hon blir ny filialchef på Beijer i Stenungsund

Nyheter

10 november 2020

Derome storsatsar i Vårgårda

Nyheter

10 november 2020

Woody förstärker sin nya säljorganisation

Nyheter

09 november 2020

Kesko’s VD: ”Vi ska fortsätta växa och bli nummer ett”

Nyheter

06 november 2020

Nordbygg flyttas till april 2022

Nyheter

04 november 2020

De levererar till ett av Sveriges största infrastrukturprojekt

Nyheter

04 november 2020

Hållbara leverantörer prioriteras i projektet Cederhusen

Nyheter

04 november 2020

Så hjälper Beijer sina kunder att bygga mer hållbart

Nyheter

04 november 2020

Arvid Nilsson får ny ägare

Nyheter

02 november 2020

Bygma i Umeå stärktes av branden

Nyheter

02 november 2020

Nio av tio trivs på jobbet i byggmaterialhandeln

Nyheter

02 november 2020

Grohe rekryterar ny Sverigechef

Nyheter

30 oktober 2020

"Mycket glädjande siffror"

Nyheter

29 oktober 2020

Bygma förvärvar byggvaruhuset Forslunds

Nyheter

29 oktober 2020

Optimeras nya anläggning i Mjölby har slagit upp portarna

Nyheter

28 oktober 2020

Daniel Wisarve ny digital chef på Woody

Nyheter

27 oktober 2020

Byggmaterialhandeln gick starkt under sensommaren

Nyheter

27 oktober 2020

Vältränad i företagsköp

Nyheter

26 oktober 2020

NCC förlänger sitt rikstäckande avtal med Ahlsell

Nyheter

23 oktober 2020

Elitfönster reducerar energispillet med 30 procent

Nyheter

23 oktober 2020

Derome förvärvar BMS

Nyheter

22 oktober 2020

Gasellprisvinst för Lindgrens Bygg & Järn

Nyheter

21 oktober 2020

Ännu ett nytt centralt avtal till Woody

Nyheter

19 oktober 2020

"De tidigare mörka prognoserna har ljusnat något”

Nyheter

15 oktober 2020

XL-Bygg presenterar proffsens hemmaplan

Nyheter

15 oktober 2020

Ny marknadschef på Bolist/Järnia

Nyheter

12 oktober 2020

Byggmax har öppnat ny butik i Höör

Nyheter

12 oktober 2020

”Det är kul att gå till jobbet varje dag”

Nyheter

09 oktober 2020

Hultafors lanserar ergonomiska skruvmejslar

Nyheter

09 oktober 2020

Woody väljer helt bort satsning på egna märkesvaror

Nyheter

08 oktober 2020

Optimera köper ytterligare butiker i Småland

Nyheter

06 oktober 2020

Würth öppnar butik i Eskilstuna

Nyheter

05 oktober 2020

Bauhaus öppnar nytt varuhus i Växjö

Nyheter

05 oktober 2020

”Hjälp kunderna med färdiga lösningar, inte bara produkter”

Nyheter

02 oktober 2020

Storsatsning på cirkulär emballageplast i byggbranschen

Nyheter

01 oktober 2020

Nytt nordiskt klimatprojekt ska minska plåtspillet

Nyheter

30 september 2020

Beijers nya logotyp sätter hantverkaren i fokus

Nyheter

29 september 2020

Ahlsell blir ny huvudsponsor till Vasaloppet

Nyheter

29 september 2020

Ny kedjechef till XL-Bygg

Nyheter

25 september 2020

Största affären i Deromes historia

Nyheter

24 september 2020

Nya Youtube-satsningen ”Dom kallar oss hantverkare” sätter proffsen i fokus

Nyheter

24 september 2020

Derome förvärvar två starka aktörer i Småland

Nyheter

23 september 2020

Ingen höjning av ROT-avdraget i höstbudgeten

Nyheter

21 september 2020

Woody satsar framåt med ID kommunikation

Nyheter

16 september 2020

Nya produkter för gjutningar med höga krav

Nyheter

16 september 2020

Optimera köper företag i Småland

Nyheter

16 september 2020

Byggarnas Partner och HLL startar samarbete

Nyheter

15 september 2020

Woody stärker erbjudandet genom avtal med Festool

Nyheter

15 september 2020

Derome satsar i Tanumshede

Nyheter

14 september 2020

Ahlsell lanserar konceptet Hälsa och Säkerhet

Nyheter

14 september 2020

Effektivare bygglogistik med Track och Tracesystemet

Nyheter

14 september 2020

Vinnarna av XL-Hjälpen 2020 är korade

Nyheter

11 september 2020

Ny rekrytering för Essve

Nyheter

10 september 2020

Svenskt Trä blir Sustainability Partner till Stockholm Furniture & Light Fair

Nyheter

10 september 2020

Grohe lanserar webbinarium för branschen

Nyheter

10 september 2020

Han blir ny kedjechef för Bolist/Järnia

Nyheter

09 september 2020

Skånesatsningen fortsätter för Derome

Nyheter

08 september 2020

Woody väljer Additude som ny digital partner

Nyheter

07 september 2020

”Vi vill ta fler marknadsandelar online"

Nyheter

03 september 2020

Politisk öppning för höjt ROT-avdrag

Nyheter

03 september 2020

Bostadsmarknaden klarar sig bättre än befarat

Nyheter

03 september 2020

Kesko stänger varuhus i Sundsvall

Nyheter

03 september 2020

Kesko Sverige förvärvar Bygg & Interiör

Nyheter

02 september 2020

Debatt: Återställ Rot-avdraget och höj beloppet

Nyheter

01 september 2020

Nya delägare och butiker till Woody

Nyheter

01 september 2020

Byggmax öppnar butik i Leksand

Nyheter

31 augusti 2020

Bolist slår upp portarna i Sunne

Nyheter

28 augusti 2020

Bygma förvärvar VA-laget i Boden

Nyheter

25 augusti 2020

Pandemin stoppar medverkan för Grohe

Nyheter

21 augusti 2020

Ett grönare val med klimatpositiva byggprodukter

Nyheter

18 augusti 2020

Betongstomme till bostadsprojekt i Köpenhamn

Nyheter

14 augusti 2020

XL-Bygg Palms rekryterar ny VD från Beijer

Nyheter

10 augusti 2020

Den nya vägg- och takslipen från Festool

Nyheter

07 augusti 2020

Dansk hantverkarfavorit gör charmoffensiv i Sverige

Nyheter

04 augusti 2020

Lindab förvärvar marknadsledaren på rektangulära ventilationskanaler

Nyheter

29 juli 2020

Kraftig tillväxt i byggmaterialhandeln under andra kvartalet 2020

Nyheter

24 juli 2020

Interface LVT-golv innehåller nu återvunnet material

Nyheter

22 juli 2020

Enkel kantslipning

Nyheter

17 juli 2020

Nya förbättrade Unidrain Custom Hörn

Nyheter

17 juli 2020

Renoveringsviljan ökar kraftigt under pandemin

Nyheter

13 juli 2020

Kesko stärker sin position i Norden

Nyheter

13 juli 2020

Ahlsell i omfattande logistikuppdrag för Mälarsjukhuset

Nyheter

09 juli 2020

Lönsam tillväxt gav all-time-high i Tingsryd/Urshult

Nyheter

09 juli 2020

Apotea: Effektivitet vägen till lyckad e-handel

Nyheter

03 juli 2020

SHL och Bauhaus förlänger avtalet

Nyheter

03 juli 2020

Över 1200 nomineringar inskickade till XL-Hjälpen

Nyheter

01 juli 2020

Nu byggs Beijers nya IT-organisation

Nyheter

29 juni 2020

En förändringsresa genom en pandemi

Nyheter

24 juni 2020

Woody skriver nytt centralt avtal

Nyheter

23 juni 2020

Mestergruppen Sverige växer när Bolist och Järnia öppnar fler butiker

Nyheter

22 juni 2020

Efter branden – nu öppnar Bygmas nya butik i Umeå

Nyheter

22 juni 2020

Han blev utsedd till Årets Entreprenör

Nyheter

22 juni 2020

Här är årets 23 Bygmastipendiater

Nyheter

19 juni 2020

Happy Homes ansluter till Byggmaterialhandlarna

Nyheter

19 juni 2020

Filip Persson är årets Bygmastipendiat i Örnsköldsvik

Nyheter

17 juni 2020

Han är ny programledare för Beijers podd ”Bygga åt idioter”

Nyheter

17 juni 2020

Samarbetar för effektivare byggplatslogistik

Nyheter

12 juni 2020

Här är årets Bygmastipendiat i Lycksele

Nyheter

11 juni 2020

Sifoundersökning: Åtta av tio husägare planerar att bygga i sommar

Nyheter

09 juni 2020

Han blir Bygmas nya HR-chef

Nyheter

09 juni 2020

Årets Bygmastipendiater i Västerås utsedda

Nyheter

09 juni 2020

Rekordförsäljning för Bolist e-handel och Bolist Logistik AB

Nyheter

09 juni 2020

Coronaanpassad utdelning när Bygmastipendiet delades ut

Nyheter

08 juni 2020

Beijer störst i Sverige på PEFC-certifierat virke

Nyheter

08 juni 2020

NP Nilsson satsar vidare med ny anläggning

Nyheter

08 juni 2020

Finja Betongs hållbarhetsrapport för 2019

Nyheter

05 juni 2020

Årets Bygmastipendiater i Umeå utsedda

Nyheter

05 juni 2020

”Höj Rot-avdraget till 50 %”

Nyheter

01 juni 2020

Peab och Beijer tecknar nytt avtal

Nyheter

27 maj 2020

Byggarnas skriver avtal med Malmqvist och Co. Byggnads

Nyheter

27 maj 2020

Beijer tecknar avtal med JM kring byggförnödenheter

Nyheter

27 maj 2020

Ny styrelse för Bolists och XL-Byggs bolag

Nyheter

26 maj 2020

Vindö Byggvaror i Stockholms skärgård: ”På sommaren byggs det färre hus och fler kaninburar”

Nyheter

26 maj 2020

Enklare än någonsin att Koppla säkert

Nyheter

26 maj 2020

Beijer ställer om - kör sin Byggmässa digitalt

Nyheter

25 maj 2020

Han blir ny försäljnings- och marknadschef på Woody

Nyheter

23 maj 2020

Beijers Kundklubb får ännu mera muskler

Nyheter

18 maj 2020

Woody värvar delägare från Bolist

Nyheter

18 maj 2020

Ny marknadschef på XL-Bygg

Nyheter

12 maj 2020

XL-Bygg hjälper Volvo att tillverka skyddsförkläden till hemsjukvården

Nyheter

12 maj 2020

Bygghandelskedjan öppnar dörrarna till ny butik

Nyheter

12 maj 2020

Bygma stärker greppet om Norrland – anställer nya platschefer i Skellefteå och Sundsvall

Nyheter

12 maj 2020

Sanitetsleverantören uppnår koldioxidneutral produktion

Nyheter

12 maj 2020

Derome: Fossilfria transporter i Ytterby

Nyheter

10 maj 2020

Grönt ljus för XL-Byggs samgående med Bolist

Nyheter

10 maj 2020

XL-Bygg fortsätter sin expansiva etableringsplan

Nyheter

04 maj 2020

Woody skriver nytt flerårsavtal med Peab

Nyheter

04 maj 2020

Byggmaterialindex: Kraftigt ökad försäljning under mars

Nyheter

24 april 2020

Hilti utses återigen till Sveriges bästa arbetsplats och kulturbärare

Nyheter

23 april 2020

XL-Bygg etablerar nytt i Mölndal

Nyheter

23 april 2020

Företagen tecknar samarbetsavtal på både bygg- och järnvaror

Nyheter

23 april 2020

Finja Betongs nya golvsortiment, nu i bygghandeln

Nyheter

17 april 2020

Derome håller hjulen rullande

Nyheter

16 april 2020

NP Nilsson slår upp portarna i Helsingborg

Nyheter

07 april 2020

Bygma rekryterar nyckelkompetens kring tung infästning

Nyheter

03 april 2020

Framgång i bygget av Förskolan Hoppet - klimatpåverkan ner 70 procent

Nyheter

02 april 2020

Ny digital kanal från Byggarnas Partner

Nyheter

02 april 2020

Woody värvar ny delägare från Bolist

Nyheter

02 april 2020

Corona: Nya råd för handeln

Nyheter

02 april 2020

Riksdagspolitiker: ”Viktigt att stötta bygghandeln”

Nyheter

02 april 2020

NP Nilsson inleder samarbete med HIF

Nyheter

01 april 2020

Tillsammans bygger de bostäder i Borås

Nyheter

31 mars 2020

Corona: Max 50 personer gäller inte butiker

Nyheter

29 mars 2020

Fem bygghandlare: ”Så påverkas vi av Corona”

Nyheter

29 mars 2020

”Vi är beredda att snabbt agera om läget försämras”

Nyheter

29 mars 2020

Stark februarimånad i bygghandeln

Nyheter

29 mars 2020

Derome slår upp portarna i Karlskrona

Nyheter

26 mars 2020

Beijer släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19

Nyheter

26 mars 2020

Nu kommer XL-Hjälpen tillbaka

Nyheter

26 mars 2020

Logistik som förenklar byggplatsen

Nyheter

26 mars 2020

Kampanj för minska spridningen av Corona

Nyheter

17 mars 2020

Kesko förvärvar grossistföretag

Nyheter

17 mars 2020

Vården är prioritet för Beijer

Nyheter

17 mars 2020

De nomineras till Årets jobbskapare – igen

Nyheter

17 mars 2020

Deras första projekt med klimatpositiv betongstomme

Nyheter

16 mars 2020

Nu går startskottet för Deromes virkesexport till USA

Nyheter

16 mars 2020

Järnet ger fart i Hagforsbygden

Nyheter

15 mars 2020

Beijer skriver storkontrakt med Veidekke

Nyheter

11 mars 2020

Bygga åt idioter – en riktig säljsuccé. Men boktiteln har gjort många upprörda

Nyheter

11 mars 2020

Beijer först med ETIM-standard

Nyheter

11 mars 2020

Förbrukat byggmaterial får nytt liv

Nyheter

11 mars 2020

Hållbar hantering krävs vid impregnering

Nyheter

11 mars 2020

Historien om Bahco - Allt började med rörtången och skiftnyckeln

Nyheter

11 mars 2020

Missuppfattningar kring tryckimpregnerat virke ”Ger minst miljöpåverkan bland motsvarande alternativ”

Nyheter

11 mars 2020

Så kan bygghandeln optimera logistiken. Hållbarhet och lönsamhet går hand i hand

Nyheter

11 mars 2020

Stjärnorna ska bli planetskötare i världsklass. Förvandlade gammal timmerkoja till ekohus

Nyheter

11 mars 2020

Ett positivt år för Beijer

Nyheter

04 mars 2020

Siktar på att bli marknadsledande, nu presenteras det nya förvärvet

Nyheter

04 mars 2020

Minskning i det fjärde kvartalet för Byggmax

Nyheter

03 mars 2020

Inspiration till att mura och putsa drömhuset

Nyheter

03 mars 2020

Badrumstrender vi minns

Nyheter

03 mars 2020

Bygghemmas portfölj fortsätter växa

Nyheter

03 mars 2020

Åter igen dags för Woody Byggmässa

Nyheter

19 februari 2020

Beijer slog rekord i Mustaschkampen

Nyheter

19 februari 2020

Branschuppmaning om att minska utsläpp

Nyheter

13 februari 2020

Lyckad hockeyfest i Globen

Nyheter

13 februari 2020

Derome satsar digitalt

Nyheter

13 februari 2020

De tog hem segern som årets leverantörspartner 2019

Nyheter

13 februari 2020

Flexits bostadsaggregat är nu Euroventcertifierade

Nyheter

12 februari 2020

De sänker sitt klimatavtryck med 20 procent

Nyheter

10 februari 2020

Derome öppnar nytt varuhus i Helsingborg

Nyheter

05 februari 2020

Beijer presenterade Tre Kronors trupp

Nyheter

05 februari 2020

Smart logistik frigör tid i byggprocessen

Nyheter

05 februari 2020

Kontorshus med återvunnet byggmaterial

Nyheter

05 februari 2020

Beijer och Tre Kronor samarbetar mot prostatacancer

Nyheter

06 november 2019

Byggmaterialhandlarna medverkade på Almedalsveckan

Nyheter

10 oktober 2019

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår