Monica Björk, vd på Byggmaterialhandlarna i dialog med Hanna Westerén, riksdagsledamot för Socialdemokraterna och ledamot i miljö-och jordbruksutskottet. Fokus på hållbarhet och cirkulär ekonomi för byggmaterialhandeln.

Byggmaterialhandlarna medverkade på Almedalsveckan

Nyheter

Byggmaterialhandlarna medverkade även i år på Almedalsveckan och dess olika aktiviteter. I år deltog vd Monica Björk och ordförande Johan Rosendahl.

Under några intensiva sommardagar så ordnades möten med flera politiker, organisationer och företag i syfte att stärka relationer inför hösten och få inspiration kring arbetet kring hållbarhet och cirkulär ekonomi. Även ett medlemsmöte hos Kim Jacobsson vd Järn AB Södertorg i Visby genomfördes. 

Bland annat arrangerades ett intressant möte med Emma Hult från Miljöpartiet, bostadspolitisk talesperson och också ordförande i Riksdagens Civilutskott. Det blev en lång diskussion kring hållbarhet och cirkulär ekonomi och hur partiet resonerar i dessa frågor. Hon var intresserad av det hållbarhetsarbete som pågår inom Byggmaterialhandlarna och branschens arbete med att minska klimatpåverkan. 

Monica och Johan mötte också professor Anna Fredriksson, Linköpings Universitet. Hon har som specialområde Bygglogistik, vilket är en viktig fråga för byggmaterialhandeln, där en fråga är om det genom smartare logistik går att minska kostnader och miljöpåverkan. En fortsatt dialog är planerad under hösten. 

Man träffade också Alireza Akhonindi, riksdagsledamot för Centerpartiet och medlem av civil- och arbetsmarknadsutskottet och hans partikollega Michaela Haga, distriktsordförande Stockholm län. Det blev en initierad diskussion kring både arbetsmarknad och bostadsfrågor. Här lyfte Alireza bland annat den potential som byggmaterialhandeln har när det gäller att ta nyanlända och personer som står utanför arbetsmarknaden in i arbete. Här har branschen närmast en unik position då det finns byggmaterialhandlare i de flesta av Sveriges kommuner. 

Under ett lunchmöte med Byggsandra, den första influencern inom byggsektorn, diskuterades hur jämställdheten kan öka i branschen. Hon har bland annat startat ett kvinnligt nätverk för toppchefer i byggsektorn och var även en av talarna på Byggmaterialdagarna. 

Slutligen mötte Monica och Johan Hanna Westerén (S), riksdagsledamot och ledamot i miljö- och jordbruksutskottet. Hon är även en av två riksdagsledamöter som kommer från Gotland. Det blev en bra diskussion kring hållbarhet och cirkulär ekonomi och vad byggmaterialbranschen gör i dessa frågor.  

Annons:

Beijer och Tre Kronor samarbetar mot prostatacancer

Nyheter

06 november 2019

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår